Mestská polícia kontrolovala taxíky na stanici i letisku

6.5.2016
0
Mestská polícia kontrolovala taxíky na stanici i letisku - policajti_mestski2
Páčil sa vám článok?

ratislavskí mestskí policajti vo štvrtok kontrolovali taxikárov na miestach, kde sa väčšinou pohybujú návštevníci hlavného mesta. Mestská polícia (MsP) sa zamerala napríklad na taxislužby na Autobusovej stanici Mlynské nivy aj na Letisku M. R. Štefánika. TASR o tom informovala hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Ľubomíra Miklovičová.

Náčelník bratislavskej MsP Peter Krajíček uviedol, že chcú oddeliť poctivých taxikárov od tých, ktorí nerešpektujú pravidlá. "Nebudeme tolerovať taxikárov, ktorí porušujú predpisy a narúšajú prirodzené konkurenčné prostredie medzi taxislužbami," spresnil. Počas turistickej sezóny bude mestská polícia častejšie kontrolovať taxislužby na prístupových miestach turistov do Bratislavy.

Policajti počas dvojhodinovej akcie celkovo skontrolovali 27 taxíkov. "Kontrolovali sme taxametre, státie mimo stanovišťa, vybavenie motorového vozidla. Zisťovali sme tiež, či je na karosérii vozidla vyznačená sadzba cestovného, či má vodič k dispozícii potrebné doklady a koncesné listiny. Taktiež či je vozidlo taxislužby riadne označené," priblížil Krajíček.

MsP zistila, že jeden vodič nemal potrebné doklady a jedno vozidlo nebolo označené. Do kontroly sa zapojilo 12 mestských policajtov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?