Neporiadok na Mesačnej robia aj stavbári

13.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na devastácii ihriska na Mesačnej ulici sa síce podieľajú vandali, ale aj - stavbári. Podľa nášho čitateľa tu bolo kedysi najkrajšie ihrisko na Ostredkoch, dnes však svojím vzhľadom pripomína skôr neslávne známy košický Luník.

Nie je to jediný prípad v meste, keď je neželaným výsledkom stavebného ruchu neporiadok a špina, ktoré znepríjemňujú život v zabehaných lokalitách. Máme niekoľko informácií o tom, že aj pri rekonštrukcii Miletičovej a priľahlých ulíc vznikol neporiadok, ktorý nemusí byť nevyhnutným sprievodcom stavbárskych aktivít. Podľa stanoviska hovorkyne mestskej časti Ružinov Anny Mihalčínovej sa obeťou takéhoto úsilia - zatepľovania domu na Sputnikovej - stalo aj spomínané ihrisko. Referát životného prostredia uvádza, že neporiadok spôsobujú odpadky z rezania polystyrénu, ktorý sa pri zatepľovaní používa ako izolačný materiál.

Podľa nášho čitateľa sa však ihrisko na Mesačnej ulici začalo meniť k zlému už predtým, pustne odvtedy, odkedy vznikol v jeho blízkosti sklad cigariet. Podgurážené kompánie sa v noci odreagúvajú na mantineloch ihriska, čo ruší ľudí v spánku, za sebou zanechávajú smetie všetkého druhu, v podvečerných hodinách sa tam stretávajú pochybné skupinky mladých, evidentne fajčiacich marihuanu a mestská polícia podľa nášho čitateľa nezasahuje. Ak občas na podnet obyvateľov príde mestská či štátna polícia, skupinky sa včas presunú do bioparku pri Planétke či dokonca do areálu Základnej školy na Ostredkovej 14, ktorý tiež nivočia. Obyvatelia z priľahlých domov tvrdia, že sa im okolie mení postupne na bratislavský Luník IX.

Páčil sa vám článok?