Umelka ruší nočný pokoj, hostia si vraj pýtajú od kapiel prídavky

30.8.2013
0
Umelka ruší nočný pokoj, hostia si vraj pýtajú od kapiel prídavky - umelka
Páčil sa vám článok?

Letná záhrada Umelka na Dostojevskom rade hlučnou hudbou dlhší čas ruší nočný pokoj obyvateľov z okolia. Upozornila nás na to obyvateľka z neďalekého obytného domu, jej slová potvrdila aj mestská polícia - z Umelky počuť hlučnú hudbu aj po 22.00 h. Prevádzkovateľ Umelky na otázky o rušení nočného pokoja nereagoval.

Obyvatelia Starého Mesta sú často vystavení nadmernému hluku, nakoľko bývanie v centre so sebou prináša vysokú koncentráciu ľudí, reštauračných, klubových a pivárenských prevádzok. Avšak aj v centre mesta platí zákon o ochrane zdravia ľudí, v ktorom je ohraničený čas od 22.00 h do 6.00 h definovaný ako nočný pokoj, počas ktorého nemožno verejný poriadok narúšať nadmerným hlukom.

„Umelka ruší nočný pokoj hlučnou hudbou nielen na Dostojevskom rade, ale aj na Pribinovej ulici, Šafárikovom námestí, Bezručovej, Lomonosovovej, Dobrovičovej, Sienkiewiczovej, Alžbetínskej, a dokonca aj na Gajovej ulici pri Modrom kostole. Niekedy aj do 23.10 h,“ upozornila nás čitateľka.

Hovorca mestskej polície Peter Pleva potvrdil, že hliadky vo večerných hodinách kvôli porušeniu nočného pokoja opakovane zasahovali aj v prevádzke Umelka. Veliteľ okrskovej stanice mestskej polície Staré Mesto Jozef Hitka povedal, že sťažnosť na rušenie nočného pokoja z Umelky evidujú len od jednej osoby. „Hliadky mestskej polície kontrolujú danú prevádzku a v prípade porušenia právnych noriem ohľadne rušenia nočného pokoja sú zodpovední pracovníci aj sankcionovaní, ako napríklad 16. augusta 2013, keď po 23.00 h hrala ešte hudba. Po uložení maximálnej blokovej pokuty bola hudobná produkcia ukončená,“ povedal Hitka. Maximálna pokuta v danom prípade je 30 eur.

Z Umelky na naše otázky ohľadne rušenia nočného pokoja nikto neodpovedal. Na letnej terase však počas leta zvykne vystupovať živá hudba, ktorá zabáva hostí rôznych vekových kategórií. Návštevníci často nechcú opustiť tanečný parket, aj keď kapela už dohrala a pýtajú si hudobné prídavky. Aj za cenu, že obyvateľov z okolia tým rušia.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?