Na Chrobákovej odhalili domáce laboratórium na výrobu drog

31.5.2013
0
Páčil sa vám článok?

Policajti v byte na Chrobákovej ulici v Bratislave odhalili domáce laboratórium na výrobu drog. Pre TASR to uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Dodala, že policajti v štvrtom bratislavskom okrese operatívne pracovali na odhalení drogovej trestnej činnosti páchanej v jednom z bytov na Chrobákovej ulici niekoľko mesiacov. Po získaní dostatočného množstva informácií operatívna práca vyvrcholila vykonaním domovej prehliadky.

"V stredu 29. mája 2013 približne o 20.45 h vyšetrovateľ štvrtého bratislavského okresu spolu s policajným pohotovostným útvarom a národnou kriminálnou agentúrou vstúpili do bytu, kde mala byť páchaná drogová trestná činnosť. Priamo pri výrobe drog zadržali policajti dve osoby. Ide o 35-ročného Bratislavčana a 39-ročného muža z okresu Dunajská Streda. Počas domovej prehliadky sa v byte nachádzala aj 31-ročná žena z Bratislavy, ktorá už bola vo veci vypočutá ako svedkyňa," konštatuje Hrášková. "V byte bola zaistená podozrivá látka, ktorú sme zaslali na expertízne skúmanie. Okrem nej sme zaistili aj rôzne zariadenia na výrobu drog," dodáva.

"Zaistené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia a v súčasnosti vykonávame všetky potrebné procesné úkony. Ďalšie vyšetrovanie a znalecké skúmanie ukáže, v akom procesnom postavení budú jednotlivé zadržané osoby," informuje policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

(TASR)

Páčil sa vám článok?