V Devínskej Novej Vsi opäť vykradli dom

1.2.2013
0
Páčil sa vám článok?

Ďalší rodinný dom vykradli pred niekoľkými dňami v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Zlodej si z Ílovej ulice odniesol viac ako 5200 eur. Obyvatelia aj samospráva mali pritom spolu s mestskou časťou Devín s vykrádaním domov problémy už v auguste minulého roka.

Dom podľa polície vykradol neznámy páchateľ v pondelok 28. januára v čase od 2.00 do 3.15 h. "Obyvatelia spali, keď sa zlodeji napriek prítomnosti strážneho psa vkradli do domu, vzali veľké množstvo šperkov a ďalších vecí," opísal starosta mestskej časti Milan Jambor. Po páchateľovi polícia pátra. "Poverený policajt v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," dodal bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

V auguste 2012 pritom došlo v priebehu ôsmich dní v Devínskej Novej Vsi a Devíne k viacerým krádežiam. Medzi 9. a 17. augustom podľa polície vykradli dva domy na devínskej Muránskej a Hutníckej ulici a ďalšie dva v Devínskej Novej Vsi na Kremencovej a Mlynskej ulici. Starostka Devína Ľubica Kolková vtedy tvrdila, že podľa informácií od obyvateľov prišlo v Devíne ešte k ďalším trom vlámaniam. "Odvtedy sme však už problémy s lúpežníkmi nemali. Toto je prvý prípad od leta," dodal starosta.

Devínskonovoveská samospráva preto opäť na zlodejov upozorňuje na svojej webovej stránke. "Dbajte preto na zvýšenú opatrnosť, zamykajte dvere, prípadne použite alarm alebo kamerové systémy. Ak máte akékoľvek podozrenie alebo informácie, kontaktujte linku polície 158," vystríha. Rady, ako sa nestať obeťou vlámania, možno nájsť aj na stránke ministerstva vnútra v sekcii "Pre širokú verejnosť".

(TASR)

Páčil sa vám článok?