Vo Vajnoroch sa rozmohli krádeže v rodinných domoch

18.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Vykrádači domov sa zamerali na bratislavskú mestskú časť Vajnory. Len v novembri tam polícia podľa bratislavského policajného hovorcu Františka Peczára zaevidovala štyri krádeže vlámaním, mesiac predtým jednu. Obyvatelia Vajnor na to nie sú zvyknutí, od januára do septembra tohto roku sa to stalo iba dva razy.

"V poslednom období sa v našej mestskej časti vyskytlo niekoľko vlámaní do rodinných domov – ide predovšetkým o lokalitu v okolí ulíc Tomanova, Šuty a Zbrody," napísal na internetovú stránku Vajnôr starosta Ján Mrva. Primátorovi hlavného mesta aj náčelníkovi mestskej polície poslal listy, aby ich informoval, že zníženie výdavkov na kontroly mestských policajtov sa už odrazili na zvýšenej kriminalite. Mestskú políciu aj Policajný zbor požiadal o častejšie kontroly v tejto časti Bratislavy.

"Viem o tom, dávame si väčší pozor," povedal TASR päťdesiatnik Rudolf z Tomanovej ulice. Aj v jeho susedstve sa do domu vlámal zlodej. Vajnory patria medzi tiché lokality Bratislavy a ležia v jej severovýchodnej časti. Ľudia tam zväčša obývajú rodinné domy.

(TASR)ň

Páčil sa vám článok?