Policajti objasnili lúpežné prepadnutie v Rači

7.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Policajti objasnili lúpežné prepadnutie, ku ktorému došlo ešte 29. augusta 2012 v bratislavskej Rači. Vyšetrovateľ už v tomto prípade obvinil dvoch mužov.

Obvinení, 22 ročný Martin N. z okresu Galanta a 18 ročný Peter O. z Bratislavy, uskutočnili prepadnutie 29. augusta v skorých ranných hodinách na Závadskej ulici.

"Na spomínanej ulici pristúpili k mužovi, od ktorého žiadali finančnú hotovosť. Keďže ju nemal, vzali mu mobilný telefón a digitálny hudobný prehrávač s tým, že ak im vyberie hotovosť v bankomate, predmety mu vrátia," informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár. Poškodený muž poslúchol a z bankomatu páchateľom vybral 280 eur. "Páchatelia mu však ani potom odobrané predmety nevrátili. Z miesta činu naopak ušli," dodal Peczár.

Obvinení tak svojím konaním spôsobili poškodenému škodu vo výške 645 eur. V súčasnosti sa Martin N. nachádza vo výkone trestu odňatia slobody za inú majetkovú trestnú činnosť. Peter O. je v súčasnosti stíhaný na slobode. "Za tento skutok im v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," uviedol Peczár.

(TASR)

Páčil sa vám článok?