Policajti zadržali muža v aute, ktoré ukradol

19.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti dnes zadržali 27-ročného muža Františka L. v aute, ktoré pred dvoma týždňami ukradol z Tomášikovej ulice v Ružinove. Muž auto odparkoval v Rakúsku, odkiaľ ho chcel v noci previesť na Slovensko.

Dnes v noci muža v striebornom Volkswagene Golf s kradnutými rakúskymi evidenčnými číslami naháňali rakúski policajti. Muž unikol cez bývalý hraničný prechod Jarovce Kittsee. Muža začali prenasledovať aj bratislavkí policajti. Prenasledované vozidlo zastavilo za obcou Jarovce, malo poškodenú celú pravú stranu. Podľa vyjadrenia rakúskej hliadky, k poškodeniu došlo kvôli nárazu do zvodidiel počas prenasledovania. Na aute boli poškodené obe pneumatiky a zdeformované boli aj disky oboch kolies.

V aute sa nachádzali tri osoby. Šoféroval František L. Policajti zistili, že tento muž má zákaz viesť motorové vozidlo. Jeho spolujazdkyňou bola 23-ročná žena z Bratislavy. Ďalším spolujazdcom na zadnom na sedadla bol 32-ročný muž z okresu Pezinok. "Obaja spolujazdci vozidla sa sťažovali na bolesti tela a tak boli v doprovode hliadky polície prevezení do nemocnice na Antolskú ulicu v Bratislave," informovala hovorkyňa bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Tatiana Kurucová.

Bratislavčanovi, ktorému auto ukradli, vznikla škoda vo výške 5000 eur. Františka L. z Bratislavy už obvinili z prečinu krádeže, za čo ho v prípade dokázania viny čaká trest odňatia slobody až na tri roky. Za jazdu napriek uloženému zákazu vedenia motorového vozidla mu hrozí obvinenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. "V tejto súvislosti so zadržaným mužom policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V vykonávajú v súčasnosti potrebné procesné úkony," dodala Kurucová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?