V Bratislave dnes lúpežne prepadli dve banky

4.9.2012
0
V bratislave dnes lúpežne prepadli dve banky - Policia paska
Páčil sa vám článok?

Približne v rámci hodiny došlo dnes v Bratislave k dvom lúpežným prepadom bánk. Po prepade v pobočke banky na Kaštieľskej ulici, došlo k lúpeži aj v banke na Trenčianskej ulici. Ani v tomto prípade k zraneniu osôb nedošlo.

Neznámy páchateľ, ktorý dnes lúpežne prepadol pobočku banky na bratislavskej Kaštieľskej ulici, si odniesol asi 6000 eur. Ako informoval bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár, ozbrojený muž vošiel do banky krátko pred 13.45 h., kde mu pracovníčka vydala v obave o svoj život peniaze. K zraneniam osôb nedošlo. Po páchateľovi polícia v súčasnosti pátra a prosí o pomoc aj verejnosť. "Mal unikať smerom po Mierovej ulici v Bratislave," priblížil Peczár.

V tomto prípade malo ísť o muža vysokého približne 170 centimetrov, vo veku približne 20 až 30 rokov. "V čase lúpeže mal na hlave čiernu šiltovku a oblečené mal tmavé nohavice. V rukách držal čiernu igelitovú tašku a krátku guľovú zbraň," opísal páchateľa Peczár. Akékoľvek informácie o hľadanom možno oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

"Krátko pred 14.45 h. vošiel do priestorov pobočky banky na Trenčianskej ulici neznámy páchateľ, ktorý pod psychickým nátlakom žiadal od pracovníčky finančnú hotovosť," informoval bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár. Pracovníčka pobočky mužovi v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť. Muž si odniesol asi 4000 eur.

Páchateľ následne odišiel na neznáme miesto. Má ísť o muža vo veku asi 25 až 30 rokov, strednej postavy. V čase lúpeže si maskoval tvár šatkou, čiernymi slnečnými okuliarmi a na hlave mal oranžový klobúk. Oblečené mal tmavé oblečenie. Akékoľvek informácie o hľadanom možno oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

(TASR)


Chronológia prepadov bánk v Bratislave v roku 2012:

10. augusta 2012 - Pobočku banky na Šancovej ulici v Bratislave krátko pred 16.45 h prepadol neznámy, asi 40-ročný páchateľ. Pod hrozbou použitia zbrane donútil jedného zo zamestnancov, aby mu vydal finančnú hotovosť. Koľko ukradol, polícia ešte nevie, po mužovi pátra. Zamestnanec banky vydal páchateľovi peniaze spolu s farbiacim balíčkom. Tie si odložil do pravého vrecka rifľových nohavíc. Počas prepadu sa nikto nezranil, v inkriminovanom čase sa v pobočke banky nachádzala jedna klientka.

7. augusta 2012 - K lúpežnému prepadnutiu pobočky banky došlo krátko pred 15.30 h na Čavojského ulici v bratislavskej Karlovej Vsi. Páchateľ pod hrozbou použitia zbrane donútil jednu zo zamestnankýň banky, aby mu vydala finančnú hotovosť. Zamestnankyňa banky mu z obavy o život a zdravie vydala dosiaľ nevyčíslenú sumu peňazí. Počas prepadu nebol nikto zranený, v inkriminovanom čase sa v pobočke nachádzala jedna klientka. Páchateľ následne z pobočky ušiel na parkovisko, kde nastúpil do auta Škoda Octavia striebornej farby. Vo vozidle ho už čakala ďalšia osoba, ktorá auto šoférovala, obidve osoby potom autom unikali smerom na Fadrusovu ulicu, číslo auta zatiaľ nie je známe.

31. júla 2012 - Do pobočky banky v Bratislave na Dulovom námestí krátko pred 15.00 h vošiel približne 35-ročný ozbrojený páchateľ. Od pracovníčok chcel peniaze a vyhrážal sa, že použije zbraň. Ženy mu v obave o svoj život dali doposiaľ nezistenú sumu. Muž si potom peniaze odniesol v čiernej igelitovej taške. Okrem piatich zamestnancov sa v čase prepadnutia v banke nachádzal aj jeden klient. K zraneniu osôb nedošlo.

31. mája 2012 - Na Blagojevovej ulici v bratislavskej Petržalke krátko pred 9.15 h ozbrojený muž prepadol pobočku banky. Páchateľ žiadal od pracovníčky pod hrozbou použitia zbrane finančnú hotovosť. Pracovníčka pobočky banky mu v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vyše 39.000 eur. Počas lúpeže neboli zranené žiadne osoby. Páchateľ mal následne unikať smerom po Blagojevovej ulici v Petržalke. Bratislavskí policajti ho vypátrali. Maskovaným ozbrojeným mužom je 26-ročný Bratislavčan Peter M.

29. mája 2012 - Polícia pátra po neznámom mužovi, ktorý približne o 09.00 h. vošiel do pobočky banky na Námestí Svätého Františka v Bratislave. Maskovaný muž so zbraňou v ruke vošiel cez vstupné dvere, ďalej sa však už nedostal. Vzhľadom na to, že pobočka banky ešte nebola otvorená, boli bezpečnostné dvere banky zamknuté. Keď muž zistil, že sa nedostane do priestorov banky, začal sa vyhrážať zbraňou a následne z miesta ušiel.

28. mája 2012 - Krátko po 13.30 h vošiel do priestorov pobočky banky na Tomášikovej ulici v Bratislave neznámy ozbrojený páchateľ, ktorý pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky finančnú hotovosť. Tá mu v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť 5200 eur. Páchateľ mal následne unikať smerom po Gagarinovej ulici v Bratislave na v súčasnosti neznáme miesto. Počas lúpeže k zraneniu osôb nedošlo.

5. apríla 2012 - V mestskej časti Karlova Ves na Námestí sv. Františka došlo približne o 09.00 h k lúpežnému prepadnutiu pobočky banky. Neznámy ozbrojený páchateľ vošiel do pobočky a pod hrozbou použitia zbrane žiadal vydanie finančnej hotovosti. Zamestnanci banky mu v obave o život a zdravie vydali hotovosť v dosiaľ presne nevyčíslenej výške. Počas lúpežného prepadnutia sa v banke okrem zamestnancov nachádzal ešte jeden klient. K zraneniu osôb nedošlo.

30. marca 2012 - Ráno prepadol pobočku banky na Dunajskej ulici v Bratislave ozbrojený muž. Bol maskovaný a do pobočky prišiel okolo 9.15 hod. Ústa si zakrýval tmavým šálom a podľa svedkov mal fúzy. So zbraňou si pýtal od zamestnancov banky peniaze, ktorí mu dali hotovosť. Do tašky s peniazmi mu pribalili aj rozbušku, ktorá vybuchla asi 80 metrov od banky.

22. februára 2012 - Ozbrojený lupič, ktorý v ranných hodinách prepadol pobočku Tatra banky na Tupolevovej ulici v bratislavskej Petržalke, sa zastrelil po tom, ako ho začali prenasledovať policajti. Maskovaný muž prepadol pobočku banky okolo 8.50 h, odkiaľ si pod hrozbou zbrane odniesol 5000 eur. V čase lúpeže sa v budove nachádzali dvaja zákazníci, nikomu z nich sa však nič nestalo. Po tom, ako páchateľ z banky odišiel, jeden zo zamestnancov banky ho začal prenasledovať. Vystriedal ho príslušník kynologickej polície v civile, ktorý sa v tom čase náhodou nachádzal v blízkosti miesta činu. Muž unikal smerom na Markovú ulicu. Policajt vyzýval muža, aby zostal stáť a upozorňoval ho, že použije donucovací prostriedok. Na Markovej ulici policajt použil varovný výstrel do vzduchu, no muž unikal ďalej. Rovnako do vzduchu vystrelil aj jeden z príslušníkov hliadky, ktorá sa v tom čase nachádzala na tejto ulici. Incident následne vyvrcholil pri Chorvátskom ramene. Podozrivý muž zistil, že sa nachádza v obkľúčení policajtov, náhle si kľakol, priložil si zbraň k hlave a jedenkrát vystrelil. Zraneniam muž na mieste podľahol.

11. januára 2012 - V pobočke banky na Ružinovskej ulici v Bratislave lúpil asi o 17.00 h neznámy maskovaný páchateľ. Vošiel do budovy a pod hrozbou zbrane žiadal od zamestnankyne banky vydanie finančnej hotovosti. Žena mu v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť. V čase lúpeže neboli v banke žiadni ďalší ľudia. Zamestnankyňa neutrpela zranenie. Polícia objasnila lúpežné prepadnutie pobočky banky. Páchateľ odcudzil z banky 37.000 eur.

10. januára 2012 - Neznámy maskovaný muž vo veku medzi 35 až 40 rokov krátko pred 19.00 h lúpežne prepadol pobočku pošty na Jiráskovej ulici v Bratislave. Muž žiadal od zamestnankyne pošty vydanie finančnej hotovosti pod hrozbou použitia zbrane. Žena mu v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vo výške viac ako 100 eur. K žiadnemu zraneniu však nedošlo.

Páčil sa vám článok?