Policajti dostali prvú kameru, budú mať aj bicykel

25.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti v bratislavskej Devínskej Novej Vsi dostali od mestskej časti svoju prvú kameru. Kontrolovať ňou chcú napríklad aj priestupky pri venčení psov. Samospráva verí, že takýmto spôsobom prispeje k väčšiemu poriadku v mestskej časti.

"Zakúpenie kamery pre mestskú políciu berieme ako prvý krok v boji proti vandalizmu a nerešpektovaniu všeobecne záväzných nariadení," povedal pre TASR starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor.

O kameru požiadala mestská polícia v Devínskej Novej Vsi. Ľudia, ktorí venčia svojich štvornohých miláčikov totiž často nechávajú psie exkrementy na chodníkoch či v tráve. Tomu chce polícia predísť a aj takéto porušovanie pravidiel plánuje zdokumentovať. Kamera by však mala slúžiť aj na kontrolu dodržiavania otváracích hodín letných terás a polícia sa zameria aj na alkohol na verejnosti či požívanie alkoholických nápojov maloletými. "Spektrum využitia bude veľké," dodal starosta.

V najbližších dňoch dostanú policajti od mestskej časti aj prvý bicykel. "Chceme, aby boli policajti viac videní medzi občanmi a dokázali obsiahnuť väčšie územie," vysvetlil Jambor.

(TASR)

Páčil sa vám článok?