Správy z bratislavského podsvetia 14/2012

19.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

NA ŽILINSKEJ ULICI na trolejbusovej zastávke neznámy páchateľ v nočných hodinách olúpil 16-ročného Bratislavčana. Pristúpil k nemu a so slovami „daj mi telefón“ vytiahol nožík a držal ho obeti pri stehne. Mladík mu dal mobilný telefón, čím mu vznikla škoda 519 €. Polícia po lupičovi pátra.

NA ŽILINSKEJ ULICI neznáma páchateľka najskôr vylákala od 84-ročného Bratislavčana 800 €. Predtým mu jej komplic zavolal, predstavil sa ako vnuk a požiadal ho o peniaze, po ktoré pošle kamarátku. Potom páchateľ znovu zatelefonoval, povedal, že po muža pošle taxík a odvezie ho do banky. Tu Bratislavčan vybral z osobného účtu 4000 € a peniaze opäť odovzdal žene. Starcovi vznikla škoda 4800 €.

NA ČUČORIEDKOVEJ ULICI dvaja muži - 32-ročný Róbert z Bratislavy a 28-ročný Mikuláš z okresu Dunajská Streda - prepadli neskoro večer 59-ročného muža. Zhodili ho na zem, ukradli mu ruksak, v ktorom mal doklady, nákup a náradie, a bicykel, čím mu vznikla škoda asi 115 €. Policajti však oboch mužov zadržali a hrozí im trest odňatia slobody od 7 do 12 rokov.

NA ULICI ŠTEFANA KRÁLIKA v noci došlo pred obytným domom k slovnej potýčke medzi 22-ročným mužom a skupinou štyroch osôb. S mužom bol 22-ročný Marek, ktorý napadol jedného zo skupinky s nožom v ruke. Mal ho bodnúť do chrbta, krku a hlavy. Po útoku ušiel. Zranený muž potom spolu ďalšími dvoma zo skupinky a jednou ženou zaútočili na 22-ročného muža, s ktorým sa predtým dostali do konfliktu. Udreli ho do tváre, zhodili na zem a kopali do hlavy a trupu niekoľko minút, v dôsledku čoho mu spôsobili ľahký otras mozgu a zranenia v oblasti tváre. Štyria muži a jedna žena boli obvinení a hrozí im väzenie od 4 do 10 rokov.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?