Z lúpeží v Dúbravke obvinili Romana K. z Rače

10.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave IV objasnili sériu lúpežných prepadnutí v bratislavskej Dúbravke z decembra minulého a januára tohto roku. Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že tri lúpeže má na svedomí 24-ročný Roman K. z bratislavskej Rače. Vyšetrovateľ ho už obvinil zo zločinu lúpeže.

Roman K. mal dňa 9. decembra vo večerných hodinách na Saratovskej ulici v Bratislave lúpežne prepadnúť 60-ročnú ženu. Tá mu z obavy o svoj život a zdravie napokon vydala kabelku s osobnými vecami a dokladmi. Žene vznikla škoda vo výške 610 eur. Tento scenár sa opakoval aj v ďalších dvoch prípadoch. Pred výťahom bytového domu na Drobného ulici v Dúbravke obvinený násilím obral 17. decembra dve ženy o ich kabelky. Spôsobil im škodu vo výške 98 eur a rovnako ako v prvom prípade opäť z miesta činu ušiel na neznáme miesto.

Tretiu lúpež mal obvinený podľa doterajšieho vyšetrovania spáchať 8. januára v blízkosti bytového domu na Bazovského ulici v Bratislave. Obeťou jeho činu bola 41-ročná Bratislavčanka, ktorú násilím obral o kabelku s osobnými vecami v hodnote viac ako 40 eur. Všetky tri lúpeže sa zaobišli bez zranení.

Totožnosť podozrivého muža zistili policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV na základe ich operatívno-pátracej činnosti. Po vykonaní potrebných procesných úkonov, vznesení obvinenia a zaistenia vecných stôp vyšetrovateľ PZ obvineného umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. Za uvedené trestné činy hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?