Na oslavu Silvestra dohliadne 160 policajtov

30.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

O bezpečnosť na najmasovejšej a najveselšej zábave v centre Bratislavy sa počas Silvestra postará 160 mestských a štátnych policajtov i členov súkromnej bezpečnostnej služby. Od 19.00 h budú kontrolovať vstup do zóny osláv na uliciach Michalská, Ventúrska, Panská, Strakova, Mostová, Gorkého, Jesenského, Laurinská a Františkánska.

Pevné uzávery bez umožnenia vstupu návštevníkov umiestnia na uliciach Kostolná, Uršulínska, Klobučnícka, Nedbalova a Radničná.

"Kontrolovaných bude 11 vstupov a návštevníci pod vplyvom alkoholu, s tyčami, sklenenými fľašami a sklenenými pohármi nebudú vpustení do priestoru osláv," povedala pre TASR náčelníčka mestskej polície Zuzana Zajacová. Podľa nej okrem centra osláv bude mať službu v ostatných bratislavských častiach 30 príslušníkov mestskej polície.

I keď oproti minuloročným stotisícovým návštevám vedenie mesta očakáva okolo 50.000 Bratislavčanov na oslavách v centre, aj tak to bude vysoká koncentrácia ľudí na jednom mieste. Hlavným zámerom silvestrovských osláv je ponúknuť im výbornú zábavu pri živej hudbe a v bezpečnom prostredí. Organizačný štáb bude sídliť v Primaciálnom paláci, stan rýchlej pomoci a ošetrovňa Červeného kríža na Palackého ulici v susedstve s verejnými WC. V pohotovosti budú sanitné vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci pristavené na Hviezdoslavovom a Primaciálnom námestí i v spodnej časti Michalskej ulice. O požiarnu bezpečnosť sa postará 10-členná jednotka Dobrovoľného hasičského zboru Starého Mesta. Mesto zabezpečilo 30 ks ekologických WC, ktoré návštevníci nájdu na Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí. Okrem toho budú v prevádzke verejné hygienické zariadenia na Uršulínskej a Palackého ulici.

Dve hlavné občerstvovacie zóny sú umiestnené na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí. Organizátori predpokladajú, že majitelia reštaurácií a iných stravovacích prevádzok, najmä na Michalskej, Ventúrskej, Panskej a Laurinskej ulici, využijú silvestrovský program na ambulantný predaj vareného vína, čaju a rozlievaného sektu. Okrem bežných odpadkových nádob počas silvestrovskej noci v zóne zábavy umiestnia veľkokapacitné kontajnery na odpad od spoločnosti OLO. O čistotu v centre sa počas noci až do rána postará niekoľko desiatok zamestnancov dodávateľov údržby a čistenia komunikácií.

(TASR)

Páčil sa vám článok?