Na Dobrovičovej prepadli galériu, lupič chcel obraz

29.12.2011
0
Na dobrovičovej prepadli galériu, lupič chcel obraz - Zena v lese
Páčil sa vám článok?

Neznámy páchateľ dnes pred 18.00 h prepadol galériu na Dobrovičovej ulici v Bratislave. Ozbrojený muž žiadal pod hrozbou použitia zbrane od dvoch zamestnankýň obraz Žena v lese od Ladislava Mednyanszkého.

Zamestnankyne mu však obraz nevydali, keďže sa už v galérii nenachádzal. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave František Peczár.

Ladislav Mednyanszký je považovaní za najdrahšieho slovenského maliara. Obraz Žena v lese bol pred mesiacom ponpjaný v aukcii spoločnosti Art Invest, nenašiel sa však žiadny kupca. Vyvolávacia cena obrazu bola 84 000 eur.

Neznámy páchateľ odišiel z galérie von, kde nastúpil do taxíka a odišiel na neznáme miesto. "Polícia v tejto súvislosti pátra po páchateľovi lúpežného prepadnutia, ale aj po taxíku," uviedol Peczár. Išlo o motorové vozidlo staršieho typu, combi, tmavomodrej farby so žltými nápismi.

Asi 30-ročný muž mal strnisko, bol asi 170 cm vysoký. V čase lúpeže si maskoval tvár červenou šatkou a slnečnými okuliarmi, na hlave mal čiernu šiltovku, oblečenú mal hrubú čiernu páperovú bundu a obuté biele tenisky. V rukách držal veľkú čiernu tašku a krátku guľovú zbraň.

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po páchateľovi lúpežného prepadnutia alebo po neznámom taxíku, na ktorom mal páchateľ ujsť. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu tohto skutku, polícia očakáva na bezplatnom telefónnom čísle 158 i na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

(TASR, banoviny)

Páčil sa vám článok?