V Cvernovke vypukol v noci počas festivalu požiar

4.12.2011
0
V cvernovke vypukol v noci počas festivalu požiar - Cvernovka1
Páčil sa vám článok?

V štvorpodlažnej budove bratislavskej Cvernovky, kde sa na zimnom Uprising Reggae festivale zabávalo asi 300 ľudí, vypukol dnes v noci pred 02.30 h požiar. Udalosť si zranenie účastníkov nevyžiadala.

"Jedna osoba bola na mieste vyšetrená, nebola však zranená," povedali TASR z Operačného strediska bratislavského krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru. "Na mieste sa vyskytoval veľký počet propán-butánových fliaš," informovali z operačného strediska. Príčina požiaru sa však momentálne vyšetruje. Na mieste zasahovalo desať hasičských vozidiel a 33 hasičov. Podľa Bratislavčanky, ktorá žije v blízkosti Cvernovky, je v okolí stále cítiť dym.

AKTUALIZOVANÉ (4.12.2011, 13:00): Podľa policajnej hovorkyne Petry Hráškovej k vážnemu zraneniu osôb nedošlo. Podľa doterajších zistení sa tri osoby nadýchli dymu a bola im poskytnutá lekárska pomoc na mieste. Požiar pravdepodobne vznikol po prevrhnutí ohrievača s propán-butánovou fľašou, ktorý sa nachádzal v priestore zastrešenej terasy. Požiar poškodil prevažnú časť interiéru objektu. Vzniknutá materiálna škoda bude vyčíslená dodatočne. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva v Bratislave II začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

Festival Uprising sprevádzali problémy aj v lete. Areál na Zlatých pieskoch museli kvôli silnému vetru v auguste evakuovať.

(TASR, banoviny)

Páčil sa vám článok?