Páchateľ vraždy bezdomovca je známy

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Polícia už pozná mená troch mladíkov, ktorí majú prsty vo vražde na Odborárskom námestí, kde na následky bodného zranenia zomrel 34-ročný Ignác M. zo Štvrtka na Ostrove.

Podľa zistení kriminalistov nebohý žil v Bratislave ako bezdomovec a rád sa priatelil s pohárikom. V osudný deň k nemu dvakrát privolali rýchlu zdravotnú pomoc, pretože o pol šiestej večer ležal opitý na Rajskej ulici a o dve a pol hodiny neskôr na Vazovovej. V oboch prípadoch z nemocnice, kam ho priviezli, aby mu ošetrili odreniny, utiekol.

Kriminalisti vypočuli 25 svedkov a na základe získaných poznatkov predviedli troch podozrivých mladíkov z Bratislavy - Vrakune: 17-ročného Martina P. a bratov O. - 17-ročného Mariána a 15-ročného Vladimíra. Z ich výpovedí sa dozvedeli, že všetci traja sú kamaráti a v piatok večer sedeli v ich obľúbenej reštaurácii Corgoň na Mickiewiczovej ulici, kde popíjali pivo a kofolu. Okolo 23. hodiny sa vybrali pešo na Hlavnú stanicu, kde chceli stihnúť nočný spoj do Vrakune. Na Májkovej ulici sa im priplietol do cesty neznámy opitý muž, ktorý vrak začal na nich niečo vykrikovať po maďarsky a rozhadzujúc rukami sa blížil k nim. Vraj mu povedali, aby im dal pokoj, a keď neprestával, Martin - vraj na obranu - vytiahol nožík. Ten sa mu vraj v ruke otvoril a vraj ním opitého muža len ,,štrajchol" do brucha či hrudníka.

Rana, ktorá muža zasiahla do hrudníka medzi tretím a štvrtým rebrom a prebodla srdce, však bola smrteľná. Doteraz bezúhonný Martin, učeň v Slovnafte, preto bol obvinený z trestného činu vraždy.

(ver)

Páčil sa vám článok?