Správy z podsvetia 08/2001

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ 1. MÁJA neznámy mladý muž strhol z pleca kabelku 45-ročnej žene a vbehol do domu. Policajti prehľadali celý dom a lúpežníka objavili vo vetracej šachte. 27-ročný Ivan P. skončil vo väzbe a kriminalisti dokumentujú aj jeho älšiu trestnú činnosť.

NA PRAŽSKEJ ULICI sa stala obeťou lúpežníka takmer 80-ročná pani Helena. Na schodisku v dome, kde býva, stretla muža v pracovnom odeve, o ktorom si myslela, že je to nový kurič, preto ho pozvala do svojho bytu, aby mu poukazovala, čo všetko treba opraviť. V byte ju chlap fyzicky napadol, zvalil na zem, zviazal gumovým tesnením a obral o všetky zlaté veci, ktoré mala pri sebe - obrúčku, dva prstene, náramok. retiazku i náušnice. Prehľadal i byt a vzal jej úspory vo výške 11-tisíc korún. Babička utrpela zranenia, ktoré si vyžiadajú dlhšiu práceneschopnosť.

NA SASINKOVEJ ULICI neznámy páchateľ prepadol 80-ročnú Bratislavčanku. Fyzicky ju napadol a ukradol jej nákupnú tašku, v ktorej mala doklady a tisíc korún. Spôsobil jej škodu 4300 korún a navyše aj zranenie, ktoré si vyžiada niekoľkodňové liečenie.

NA LATORICKEJ ULICI na trhovisku dvaja príslušníci Mestskej polície vo veku 28 a 30 kontrolovali 52-ročnú Poľku. Keďže tu predávala bez povolenia, vyzvali ju, aby zaplatila pokutu vo výške 500 korún. Poľka sa s nimi dohodla na troch stovkách, ktoré si vydarení strážcovia poriadku schovali do vrecka. Teraz už bývalých mestských policajtov okrem hľadania nového zamestnania čaká aj stíhanie pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa. Vyšetrovateľ ich stíha na slobode.

NA MILETIČOVEJ ULICI zadržali policajti 21-ročnú priekupníčku, ktorá tu predávala heroín. Našli u nej 53 skladačiek so 4,4-percentným heroínom s celkovou hmotnosťou 2,65 gramu.Bola obvinená z nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok a stíhajú ju na slobode.

NA KOZMONAUTICKEJ ULICI napadol 25-ročný muž z okresu Senica 37-ročnú ženu. Najprv ju zvalil na zem, potom jej z ramena strhol kabelku a utekal smerom k cintorínu. Tu ho za výdatnej pomoci pracovníka cintorína zadržali policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky. Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže a stíha ho na slobode.

NA VIETNAMSKEJ ULICI na základe telefonátu na linku 158, ktorý upozorňoval na zvýšený pohyb cudzincov na tejto ulici, hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky našli v pivnici jedného objektu 39 Afgancov a jedného Iračana. Ani jeden z nelegálnych migrantov nemal pri sebe doklady. Prípadom sa zaoberajú policajti z cudzineckej polície na OO PZ v Ružinove.

NA KRÍŽNEJ ULICI prepadli na Veľkonočnú nedeľu dvaja neznámi maskovaní muži ďalšiu bratislavskú pobočku banky v Bratislave. Z Poľnobanky si odniesli okolo desať miliónov korún. Polícia sa na základe záberov z bezpečnostnej kamery domnieva, že išlo o 30- až 35-ročných mužov strednej postavy. Páchatelia vnikli do banky desať minút pred siedmou ráno, zviazali pracovníka strážnej služby a následne z trezoru ukradli 10 miliónov korún. Z miesta činu ušli a polícia po nich pátra. Tento rok ide už o štvrtú bankovú lúpež v Bratislave.

(bel)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie