Bratislavčan pašoval osem kíl heroínu

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na hraničnom priechode Petržalka - Berg sa colníkom Protinarkotického oddelenia Colného riaditeľstva SR podarilo zadržať 8,15 kilogramu heroínu. Drogy, ktoré v automobile Opel Omega prevážal 38-ročný Bratislavčan, boli ukryté pod zadným sedadlom, v sedadle spolujazdca a v stropnej dutine automobilu.

Šiestim špeciálne vyškoleným colníkom sa po takmer sedemhodinovej prehliadke vozidla podarilo vytiahnuť 16 balíčkov s drogou, pričom každý vážil približne 500 gramov. Expertíza určila čistotu heroínu na 45 percent. Z drogy s týmto obsahom účinných látok by sa dalo vyrobiť pre pouličný drogový predaj podľa až 373 000 dávok a ich hodnota by dosiahla 180 miliónov korún.

Automobil, na ktorom Bratislavčan pašoval heroín bol colníkom známy aj z minulosti, keď ho organizovaná skupina použila pri prevážaní ukradnutých automobilov cez hranice. Túto skutočnosť potvrdilo, že v kufri automobilu našli pri prehliadke „autíčkárske" náradie. Ak súd preukáže, že sa zadržaný muž podieľal na pašovaní drog ako člen organizovanej skupiny, hrozí mu trest odňatia slobody až na 15 rokov.

(lau)

Páčil sa vám článok?