Správy z podsvetia 04/2001

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA DVOJKRÍŽNEJ ULICI na železničnej stanici pri zastávke MHD napadli 21-ročného mladíka, ktorý vystúpil z autobusu, piati páchatelia. Chceli mu vytrhnúť obal s dokladmi a olúpiť ho o peniaze. Keďže sa bránil, bodli ho neznámym predmetom do krku, hrudníka i do hlavy. Keď po údere do hlavy upadol do bezvedomia, vzali mu, čo chceli a ušli. Kriminalisti z OR PZ Bratislava 2 získali dostatok dôkazov, aby vyšetrovateľ mohol obviniť z lúpeže aspoň jedného z páchateľov. Je ním 22-ročný Rudolf O. z Medzijarkov.

NA MILETIČOVEJ ULICI v jednom z bytov pochytil alkoholický amok 26-ročného Richarda Z. Najprv fyzicky napadol svojho o dva roky mladšieho brata Kristiána a nožom s 35-centimetrovou čepeľou ho bodol do krku. Svojej 63-ročnej matke, ktorá Kristiána bránila, podrezal hrdlo tak, že na mieste skonala. Potom z bytu ušiel. Kristiána v ružinovskej nemocnici museli ihneď operovať, pretože mal prerezanú krčnú tepnu. Jeho život sa, našťastie, podarilo zachrániť. Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky zastihla Richarda na ceste k okresnému policajnému riaditeľstvu Bratislava 2. Keď k nemu prišli policajti, podal im nôž so slovami: „Týmto som ich podrezal". V tom čase mal v sebe 2,74 promile alkoholu.

NA BOČNEJ ULICI dvaja neznámi mladíci prepadli 16-ročného chlapca z Petržalky. Napadli ho zozadu a strhli na zem. Najskôr mu prehľadali vrecká a pýtali mobil. Keďže telefón nemal, vzali mu zlatú retiazku s príveskom, peňaženku a kľúče od bytu. Aj napriek pár fackám neutrpel zranenia, iba škodu vo výške 4500 korún. Mladý muž najskôr tvrdil, že bol prepadnutý na Rybnom námestí, neskôr sa však priznal, kde sa to skutočne odohralo. Klamal, pretože mu mama zakázala navštevovať túto lokalitu, on jej zákaz neposlúchol a zrejme sa bál trestu.

NA VAJNORSKEJ ULICI sa vlámal do predajne firmy Fax Copy neznámy zlodej. Vypáčil zámku na vchodových dverách a z predajne zobral 15 fotoaparátov, príslušenstvo k fotoaparátom, štyri videokamery s príslušenstvom a tri ďalekohľady. Spôsobil škodu za vyše jeden milión korún.

NA ČAJKOVSKÉHO ULICI našiel svoj byt vykradnutý 34-ročný Bratislavčan. Neznámy zlodej mu spôsobil škodu za 890 tisíc korún. Vlamač vylomil zámok na vchodových dverách a z bytu ukradol väčšie množstvo zlatých šperkov, rôzne elektrické spotrebiče, starožitné hodiny, fotografické prístroje, televízor a rádiá.

NA NÁMESTÍ SLOBODY v nedeľu za bieleho dňa prepadli traja páchatelia 19-ročnú turistku z Nemecka. So zbraňou v ruke ju prinútili, aby im dala kabelku. V nej mala fotoaparát, dva mobily a 3000 nemeckých mariek.

NA ŠANCOVEJ ULICI sa obeťou lúpežného prepadnutia stal 32-ročný Bratislavčan. Fyzicky ho napadli dvaja páchatelia - 27-ročný muž z Dunajskej Lužnej a 21-ročná Bratislavčanka a ukradli mu 800 korún. Oboch vyšetrovateľ obvinil z trestného činu lúpeže a stíha ich na slobode.

NA FEDINOVEJ ULICI dvaja zatiaľ neznámi páchatelia lúpežne prepadli dvoch 16-ročných Bratislavčanov. Po fyzickom útoku ukradli jednému z nich walkman za 5400 korún a druhému z nich 50 rakúskych šilingov. Táto lúpež sa, našťastie, zaobišla bez zranení.

(ver)

Páčil sa vám článok?