Správy z podsvetia 03/2001

8.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SLOBODY traja neznámi páchatelia prepadli 52-ročného obyvateľa Alekšiniec (okres Nitra). Lúpežníci zhodili muža na zem a ukradli mu 3800 korún, doklady, mobilný telefón a dioptrické okuliare. Spôsobili mu škodu 5050 korún.

NA PALACKÉHO ULICI sa neznámy páchateľ vlámal do budovy Stavebného bytového družstva Bratislava I. V stene na prízemí vybúral otvor, vylámal viacero dverí na kanceláriách a v jednej z nich otvoril ohňovzdornú skriňu, z ktorej ukradol 200-tisíc korún v hotovosti.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI policajti z protidrogového útvaru zadržali 36-ročného Bratislavčana Vincenta K., ktorý mal pri sebe päť skladačiek s heroínom, dovedna štvrť gramu. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok a podal návrh na jeho vzatie do väzby.

NA GESSAYOVEJ ULICI traja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 20-ročmého Humenčana. Jeden ho ohrozoval pištoľou, druhý ho prehľadal, zobral mu 1850 korún a z krku mu strhol retiazku za 6500 korún. Tretí páchateľ ho udrel päsťou do tváre.

PRI HYPERMARKETE CARREFOUR na zastávke MHD v smere na Jarovce prepadli dvaja muži 14-ročného chlapca z Jaroviec, ktorý sa zdržal u kamaráta v Carrefoure. Muži si od neho najprv pýtali cigarety a pýtali sa tiež, či nemá rozmeniť peniaze. Keď záporne pokrútil hlavou, pritvrdili a vyhrážali sa, že ho dobijú, ak im neukáže peňaženku, a posunkami ukázali ako. Chlapec im zo strachu dal peňaženku so 4700 korunami a spýtal sa, koľko chcú rozmeniť. Jeden z mužov mu ju vytrhol a obaja ušli aj s lupom. Policajti zistili, že jedným z páchateľov je 24-ročný Ferdinand T. z Petržalky. V súčasnosti je už vo väzbe.

NA ZNIEVSKEJ ULICI v soláriu navštívili jeho majiteľku dvaja neznámi páchatelia a oznámili jej, že ak nezaplatí 200-tisíc korún, podnik jej vypália. 42-ročná Bratislavčanka kontaktovala políciu.

NA JUNÁCKEJ ULICI neznámy páchateľ ukradol 21-ročnej obyvateľku Jablonca kabelku, ktorú jej strhol z pleca. Mladá žena mala v kabelke 644-tisíc korún, ktoré patrili spoločnosti BMG Invest Bratislava, svoju peňaženku s 800 korunami a dokladmi a mobilný telefón, čím jej spôsobil osobnú škodu 2900 korún. Žena neutrpela žiadne zranenie. Nezvyčajne úspešnú krádež prešetruje polícia.

NA SARATOVSKEJ ULICI v pobočke Tatra banky predložil istý muž tisíckorunáčku, ktorá bola z jednej strany postriekaná červenou farbou, aká sa používa pri znehodnocovaní bankoviek. Privolaná hliadka polície muža predviedla na policajné oddelenie, kde ho vypočuli pracovníci odboru ekonomickej kriminality.

NA DVOJKRÍŽNEJ ULICI sa vlámali neznámi zlodeji do farmaceutickej firmy. Páchatelia sa dnu dostali cez okno kancelárie a vyniesli odtiaľ nielen počítačovú techniku, lieky a kancelárske potreby, ale aj čokoládové figúrky. Spôsobili škodu za takmer milión korún. Zlodeji sa dostali do firmy napriek tomu, že objekt je chránený bezpečnostnou službou a priestory sú zabezpečené elektrickou zabezpečovacou technikou.

(ver)

Páčil sa vám článok?