Správy z podsvetia 02/2001

7.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA ŽUPNOM NÁMESTÍ v Centrum Pube štyria neznámi páchatelia napadli 20-ročného prevádzkára. Jeden z nich mu oznámil, že si prišli pre peniaze. Mladík odpovedal, že žiadne nemá, vzápätí však naňho jeden z útočníkov namieril pištoľ. Po údere do zátylku stratil vedomie. Štvorica lúpežníkov však odišla z pubu bez peňazí.

NA NÁMESTÍ SNP si zo zlatníctva Martin odniesol zatiaľ neznámy zlodej lup v hodnote asi 50-tisíc korún. Prišiel do zlatníctva s tým, že má záujem o zlatú retiazku pre manželku. Niekoľko retiazok vyskúšal a požiadal predavačku, aby ich odvážila, pričom jednu z nich si nechal na krku. Zároveň ponúkol na odkúpenie svoj náramok s odôvodnením, že nemá dosť peňazí na retiazku, ktorú si vybral. Keďže v tomto zlatníctve zlato neodkupujú, páchateľ poprosil predavačku, aby mu ju aspoň odvážila, nech vie, akú má približnú hodnotu. Keď to urobila a retiazku vrátila, zlodej jej nasprejoval do očí neznámu tekutinu a z predajne ušiel. Poškodená ihneď zapla alarm a so zaslzenými očami vybehla na ulicu s volaním o pomoc, zlodej sa však vtedy už strácal v hornej časti Námestia SNP.

NA KOPČIANSKEJ ULICI úplne zbytočne prišiel o život 26-ročný Ľubomír F. z Bratislavy-Petržalky. Políciu privolali obyvatelia jedného z domov, ktorí ho našli ležať vo vestibule v kaluži krvi. Privolaný lekár konštatoval, že zomrel na následky strelného poranenia hlavy. V pivničných priestoroch našli rovnako starého Štefana F., ktorý bol v zlom psychickom stave, v ruke držal pištoľ a práve sa chystal spáchať samovraždu. Vďaka profesionálnej práci policajtov sa ho podarilo upokojiť, zadržať a zbraň mu vziať. Vysvitlo, že dvaja mladí muži boli priatelia a pri neodbornej manipulácii so zbraňou z nej vyšiel výstrel, ktorý Ľubomíra usmrtil. Štefana čaká obvinenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

NA OVSIŠTSKOM NÁMESTÍ v kasíne Imperial 33-ročný Peter T. surovo napadol jeho pracovníčku, ktorá sa snažila privolať pomoc, keď prišiel robiť poriadok so svojou družkou, ktorá sa tu zaúčala za čašníčku. Chytil ju za krk, vytiahol ju na parkovisko, sotil ju na zem, bil ju a kopal do hlavy. Prestal asi až po pätnástich minútach, keď kľačala na zemi a nevládala sa postaviť. Z ruky jej vytrhol peňaženku s asi 20-tisícovou tržbou a odišiel. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu krádeže a bol vzatý do väzby.

NA SENECKEJ CESTE prepadol benzínové čerpadlo 33-ročný Bratislavčan Jaroslav K. Po príchode na čerpadlo namieril na personál zbraň a žiadal, aby mu vydali všetky peniaze, ktoré mali v pokladni. Pod hrozbou zbrane mu obsluhujúci personál dal celú tržbu 20-tisíc Sk. Lupič potom nasadol do auta a z miesta činu odišiel. Po jeho stopách sa okamžite vybrali policajti, ktorí ho zadržali na benzínovej pumpe Esso. Ako sa ukázalo, bol pod vplyvom alkoholu. Z lupu u neho našli už len 16-tisíc korún.

NA SLOVNAFTSKEJ ULICI došlo k incidentu po dopravnej nehode. Jedným z jej účastníkov bol podnapitý 40-ročný Bratislavčan Jozef V., ktorý odmietol podpísať protokol o dopravnej nehode, z vrecka nohavíc vytiahol poľovnícky nôž a zaútočil ním na policajta. K zraneniu, našťastie, nedošlo, po použití donucovacích prostriedkov útočníka predviedli na policajné oddelenie. Alkoholové hodnoty v jeho dychu dosiahli takmer 2,3 promile. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

(ver)

Páčil sa vám článok?