Správy z podsvetia 01/2001

7.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA GAGARINOVEJ ULICI na križovatke pri novej diaľnici čakal na zelenú vodič Fordu Focus s českým evidenčným číslom. Vtom neznámy muž otvoril na aute dvere a s namierenou zbraňou mu prikázal z vozidla vystúpiť. Potom sám nastúpil do vozidla a zmizol. Vodič polícii lúpež ihneď nahlásil, tá však červený ford s číslom KOL 31-22 zatiaľ nenašla.

NA HABURSKEJ ULICI v jednom z bytov zavraždil 17-ročný študent Stredného odborného učilišťa stavebného František Č. z Bratislavy svoju 83-ročnú starú mamu. Babku udrel viackrát kladivom do hlavy a následne ju bodol krajčírskymi nožnicami do krku. Spôsobil jej smrteľné zranenia. Z bytu potom ukradol 7900 korún. O niekoľko dní oznámil telefonicky na linku 158, že starú mamu našiel v byte mŕtvu. Podozrenie však padlo naňho a k hroznému činu sa priznal. Policajný vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu vraždy a na príkaz sudcu ho vzali do väzby.

NA KUTLÍKOVEJ ULICI sa obeťou lúpežného prepadnutia stala 46-ročná Bratislavčanka, ktorú prepadol na zastávke MHD dvadsaťročný Bratislavčan. Zhodil ženu na zem a ukradol jej nákupnú tašku a 1500 korún. Prepadnutá žena sa zo zranení bude liečiť sedem dní. Lúpežník po vznesení obvinenia zo spáchania trestného činu lúpeže skončil vo väzbe.

NA VAJNORSKEJ ULICI pri nákupnom stredisku Polus City Center na sa obeťou zatiaľ neznámeho páchateľa stala 48-ročná Bratislavčanka. Neznámy muž ženu napadol a pod hrozbou, že použije nôž, jej ukradol kabelku. V nej mala mobilný telefón a fotoaparát. Lúpežník spôsobil Bratislavčanke škodu za viac ako 22 000 korún.

NA TRNAVSKEJ CESTE sa neznámy páchateľ vlámal do športovej haly. Zlodej najskôr rozbil sklo na dverách prechodovej chodby a v administratívnej časti vylomil zámky na dverách piatich kancelárií. V kancelárii číslo 5 navyše vypáčil ohňovzdornú skriňu a z nej ukradol dve príručné pokladničky. V nich bolo 64 443 korún a 400 žrebov Zázračný úľ. Vlamač spôsobil škodu za 72 443 korún.

NA MOSKOVSKEJ ULICI pri reštaurácii Gemer sa 17-ročný gymnazista značne posilnený alkoholom pokúsil znásilniť 30-ročnú okoloidúcu ženu. Hneď, ako sa mladík vrhol na svoju obeť, začal z nej strhávať odev. Nebojácna žena však pre počínanie mladého muža nemala porozumenie a urputne sa bránila pred aktivitou podguráženého násilníka. Bratislavskí policajti násilného mladíka zadržali. Vyšetrovateľ už gymnazistu obvinil z trestného činu pokusu znásilnenia a stíha ho na slobode.

V MLYNSKEJ DOLINE nútil vo výsťahu vysokoškolského internátu 35-ročný Karol B. z Bratislavy k orálnemu sexu 22-ročnú dievčinu z Rimavskej Soboty. Dvojica sa spolu viezla vo výťahu, keď jej zrazu muž hodil na krk šál. Žiadal od nej orálny sex a škrtil ju šálom, až strácala dych. Dievčine neostávalo nič iné, iba jeho žiadosti vyhovieť. Namiesto rozkoše mu však študentka zahryznutím do pohlavného údu spôsobila silnú bolesť. Prudko ju odsotil, až sa otvorili dvere na výťahu. Študentk utiekla a privolala pomoc. Polícia páchateľa po dvoch dňoch vypátrala a vysokoškoláčka ho aj identifikovala. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu vydierania. Karol B. môže byť za tento skutok odsúdený až na tri roky.

(ver)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie