Zlodeji vnikli autom do nákupného centra

2.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Polícia pátra po doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí dnes v čase okolo 05.05 h terénnym motorovým vozidlom zn. BMW pravdepodobne radu 3 alebo 5 tmavej farby prerazili vchodové presklené dvere do nákupného centra od Studenej ulice na Zlatých Pieskoch v Bratislave a nim vošli do jeho priestorov.

Zatiaľ čo terénne vozidlo vošlo do priestorov nákupného centra, pred jeho vchod zaparkovalo pozdĺžne športové osobné motorové vozidlo nezistenej značky tmavej farby. V nákupnom centre sa následne páchatelia pokúšali prerezať karbobrúskou dvere do zlatníctva, z centra však nič neodcudzil, nakoľko bol vyrušení hliadkou polície, ktoré si podozrivé konanie páchateľov takmer okamžite všimla. Po príchode polície na miesto činu vodič športového vozidla v rýchlosti nasadol späť do vozidla. Na výzvu polície nereagoval a z miesta ušiel smerom cez parkovisko na Studenú ulicu.

Ďalší z páchateľov nachádzajúci sa v centre na výzvu polície a hrozbu použitia zbrane nereagoval, ale naopak po nastúpení do terénneho vozidla vozidlo nasmeroval na policajtov a tak ohrozoval ich životy a zdravie. Na zastavenie dopravného prostriedku policajti použili policajti 12 výstrelov zo služobnej zbrane, ktorými vozidlo zasiahli. Aj napriek tomu, že policajti vozidlo prenasledovali, po čase sa im v rýchlosti stratilo z dohľadu. Vozidlo unikalo smerom po ceste na Senec von z Bratislavy. Auto bolo výstrelmi poškodené, z vozidla začala unikať neznáma kvapalina. Je predpoklad, že páchatelia z vozidlom unikali po diaľničnom obchvate smerom späť do Bratislavy.

Akékoľvek informácie k podozrivým vozidlám a páchateľom by polícií mohli pomôcť v objasnení tohto skutku, môžu Bratislavčania oznámiť na bezplatné číslo polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Vyšetrovateľ PZ už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci v súbehu s trestným činom krádeže a v súbehu s trestným činom útoku na verejného činiteľa.

(TASR)

Páčil sa vám článok?