Všetci zamestnanci Volkswagenu budú mať dovolenku

14.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Zamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) nastúpia v pondelok 18. júla na letnú celozávodnú dovolenku. Prípravy na výrobu New Small Family však nezastanú ani počas letného obdobia.

Dvojtýždňový pokoj vo výrobe využije VW SK na pravidelnú kontrolu a údržbu zariadení. Výrobné linky sa znovu spustia v pondelok 1. augusta 2011.

Prípravy na výrobu nového modelu New Small Family budú intenzívne prebiehať aj počas celozávodnej dovolenky. Podieľať sa na nich bude približne 250 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem. Realizovať budú stavebné práce a inštalácie technologických zariadení.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku 20 rokov. Od roku 1991 vyrobil už viac ako 2,5 milióna vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i súkromným zamestnávateľom na Slovensku. V závode v Bratislave vyrába automobily a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2010 vyrobil viac ako 144.500 vozidiel, 379.000 prevodoviek a 31,5 milióna komponentov. Obrat spoločnosti presiahol 4 miliardy eur. Viac ako 99 % produkcie vozidiel VW SK smeruje na export.

TASR informoval hovorca akciovej spoločnosti Volkswagen Slovakia Vladimír Machalík.

(TASR)

Páčil sa vám článok?