V Ružinove objasnili sériu krádeží a lúpeží

2.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II objasnili sériu piatich krádeží a dve lúpežné prepadnutia. Z piatich prečinov krádeže a dvoch lúpeží obvinil vyšetrovateľ Atilu P. (18) z Bratislavy. Ten sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby.

Vyšetrovaním policajti zistili, že Atila P. mal od 2. februára do 1. apríla tohto roka okradnúť päť osôb, konkrétne na uliciach Hradská, Lotyšská, Toryská, Hradská-Stavbárska a Žitavská ulica v Bratislave. Scenár bol vo všetkých prípadoch rovnaký - páchateľ si vytypoval ženu vo vyššom veku, vytrhol z jej pleca kabelku a ušiel na neznáme miesto. Celková škoda je vyčíslená na 475 eur.

Ďalším vyšetrovaním policajti zistili, že 25. marca a 10. apríla mal lúpežne prepadnúť dve osoby. K prvej lúpeži malo prísť na Vrakunskej ulici. Jej obeťou bola 53-ročná žena, lúpež sa zaobišla bez zranení. Materiálna škoda bola v tomto prípade odhadnutá 200 eur. Pri druhej lúpeži, ktorá sa stala 10. apríla na Ružinovskom cintoríne v Bratislave, utrpela 79-ročná žena zranenie ruky a ramena s nutnosťou operačného riešenia. Škoda na jej majetku bola vyčíslená na viac ako 100 eur.

TASR informovalo dnes Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

(TASR)


Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Páčil sa vám článok?