Policajti v Ružinove riešili vlani 19 530 skutkov

14.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na okrskovej stanici v bratislavskom Ružinove riešili vlani príslušníci mestskej polície 19 530 skutkov. Uvádza sa to v správe o výsledkoch práce a činnosti Okrskovej stanice Mestskej polície Bratislava Ružinov za obdobie od 1. januára do 31. decembra 2010.

Išlo o priestupky proti plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky, proti verejnému poriadku, priestupky na úseku ochrany životného prostredia a verejnej zelene a priestupky za ambulantný predaj a zaujatie verejného priestranstva. Blokovou pokutou riešila polícia na bloky magistrátu 8 970 priestupkov na sumu 203 680 eur, na bloky miestneho úradu riešila 3 390 priestupkov na sumu 69 785 eur. Ostatné priestupky riešila polícia napomenutím, oznámila ich inému orgánu alebo boli odložené, či uložené ako neriešené.

Zistených a riešených priestupkov, uložených blokových pokút i vybraných pokút bolo v porovnaní s rokom 2009 viac. Na počte riešených skutkov majú podľa polície svoj podiel aj občania, ktorým záleží na zachovaní a udržaní zelene, čistote a poriadku v mestskej časti. Občania ako aj pracovníci miestneho úradu podľa polície upozorňujú na neprávosti, ktoré sa v ich okolí dejú. 

Na okrskovej stanici mestskej polície v Ružinove pôsobí 49 policajtov a jeden zamestnanec. V mestskej časti zabezpečujú odťahovú službu, výkon služby okrskárov v Trnávke, na Mlynských Nivách, Štrkovci, Ostredkoch, v Podunajských Biskupiciach a Vrakuni. Okrsková stanica obsluhuje a riadi sedem kamier.

(sita)

Páčil sa vám článok?