Diskoklub Casey v noci zhorel takmer do tla

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

V noci z nedele na pondelok vypukol v v známom diskoklube Casey na Botanickej ulici požiar. Podľa zistení hasičov a polície bol založený úmyselne pomocou benzínu.

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Pri požiari, ktorý vypukol v nedeľu okolo 21.00 h, sa nikto nezranil. Uhasiť sa ho podarilo až v pondelok ráno, krátko pred piatou hodinou. Oheň vznikol podľa polície pravdepodobne v časti medzi reštauráciou a barom.

Operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru hlavného mesta Bratislavy Jozef Uhrák informoval, že na hasení požiaru jednej z najväčších a najznámejších bratislavských diskoték sa podieľalo 52 hasičov a 13 cisterien. Bratislavským hasičom museli prísť na pomoc aj kolegovia z okresov Malacky a Pezinok. Pri požiari zhorela takmer celá strecha diskotéky a oheň poškodil aj vedľajšiu reštauráciu. Podľa pracovníkov baru, ktorí nechceli byť menovaní, počas diskotéky navštívilo klub aj 700 ľudí za večer. V nedeľu však diskotéka býva zatvorená.

Podľa prvých odhadov spôsobil požiar škodu okolo 10 miliónov korún. Neskôr boli odhady spresnené s tým, že škoda by mohla dosiahnuť až 20 miliónov. Majitelia chcú diskotéku Casey sprevádzkovať do dvoch mesiacov.

Páčil sa vám článok?