Z podsvetia 21/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA VÝPADOVKE NA ŠAMORÍN pri Slovnafte bolo nájdené telo 19-ročnej Lucie M. z okresu Dunajská Streda. Príčinou smrti boli viaceré závažné poranenia najmä v oblasti hlavy a hornej časti tela. Tie spôsobili vykrvácanie. Polícia vyšetruje prípad ako trestný čin vraždy.

NA OVRUČSKEJ ULICI policajti nadránom kontrolovali 25-ročného Martina a 29-ročného Mareka. Mladší z nich sa pri tom pokúsil zbaviť injekčnej striekačky, ktorú odhodil na zem. Striekačku aj s obsahom neznámej látky skúmajú na Kriminalisticko-expertíznom ústave.

NA KAMENNOM NÁMESTÍ 41-ročného Vincenta v poobedňajších hodinách fyzicky napadol jeho 19-ročný syn. Vykrútil mu pravú ruku za chrbát, z vrecka košele mu zobral 2200 korún a utiekol. Vyšetrovateľ mladého muža obvinil z trestného činu lúpeže, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody od dvoch do desiatich rokov.

NA ULICI M. SCH. TRNAVSKÉHO pred trezorom peňažného ústavu neznámy muž prepadol pokladníčku, ktorá tam niesla finančnú hotovosť. Pod hrozbou použitia zbrane žiadal od nej peniaze. Žena na jeho výzvu „Naval prachy“ zareagovala tak, že sa otočila a začala utekať. Pri incidente nebol nikto zranený. Polícia po páchateľovi pátra. Muž bol vo veku asi 30 rokov, štíhlej postavy, vysoký asi 180 cm. Oblečenú mal čiernu bundu, čierne nohavice, na rukách čierne rukavice. Tvár mal zamaskovanú šatkou a na hlave mal pletenú čiapku. Za trestný čin lúpeže so zbraňou hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od piatich do dvanástich rokov.

NA PRIEVOZSKEJ ULICI došlo k lúpežnému prepadnutiu pobočky OTP banky. Muž v čiernej šiltovke s čiernymi slnečnými okuliarami pristúpil k priehradke a jednej z pracovníčok predložil papier. Boli na ňom pokyny, čo má robiť, a najmä, že mu má dať peniaze. Vraj je ozbrojený. Pracovníčka mu dala pohotovostnú pokladničku, s ktorou však ďaleko nezašiel. Člen ochranky mladého muža pri odchode zadržal. Pri incidente nebol nikto zranený a ukázalo sa, že zbraň u seba nemal. 27-ročného Viktora D. z Bratislavy predviedli na policajný útvar. Obvinenie z trestného činu lúpeže ho neminie. Za takýto spôsob zárobku mu hrozí trest odňatia slobody až do 10 rokov. Ide o štvrté lúpežné prepadnutie bankovej inštitúcie od začiatku roka. Prijaté opatrenia, prinášajú svoje ovocie. Klesol počet bankových prepadov (vlani ich bolo 15) a tento prípad je dôkazom, že efektívne fungujúca ochranka robí bankovú inštitúciu bezpečnou.

Páčil sa vám článok?