Z podsvetia 20/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA LAZARETSKEJ ULICI došlo v jednom z bytov k manželskej hádke, ktorá sa skončila bitkou. Policajné hliadky zadržali 48-ročného Pavla. Za fyzický útok na manželku ho vyšetrovateľ obvinil z trestného činu násilia proti skupine obyvateľov aj jednotlivcovi. Zákon za takéto správanie umožňuje uložiť trest odňatia slobody do dvoch rokov.

NA PODZÁHRADNEJ ULICI 34-ročný Ivan L. a o rok mladší Peter B. nahovorili Ivanovho 16-ročného syna Mária na užívanie drog. Prešli rovno na tvrdé drogy. Heroín a pervitín mu zháňali a sami aj aplikovali. V priebehu mesiaca mu takto podali asi 30 dávok. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zadováženia omamnej a psychotropnej látky a umiestnil ich v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby. Mário bude potrebovať odborníkov, ktorí posúdia mieru jeho závislosti a pomôžu mu dostať sa z nej. Krkavčiemu otcovi hrozí trest odňatia slobody od troch do desiatich rokov. Zákon takú sadzbu ukladá tomu, kto zadováži omamnú a psychotropnú látku pre osobu mladšiu ako 18 rokov.

NA ŠAFÁRIKOVOM NÁMESTÍ oznámil vodič autobusu číslo 95, že v jeho dopravnom prostriedku je bitka. Na konečnej zastávke bijúca sa mládež vybehla z autobusu a rozpŕchla sa po okolí. To už boli na mieste hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky a na základe popisu svedkov postupne zadržali 10 mladých výtržníkov. Najstarší bol 22-ročný Martina a vek trestnej zodpovednosti nedosiahla najmladšia, 14-ročná Jana. Spoločnosť im robili traja 17-roční a piati 16-roční. Pri „vyrovnávaní si účtu“ rozbili predeľovacie sklo pri tretích dverách. Polícia udalosť preveruje.

NA PRIMACIÁLNOM NÁMESTÍ v Mestskom múzeu okradli dve Bulharky 55-ročnú Nemku. Nemka zistila, že nemá peniaze, až keď si chcela kúpiť suvenír. Zlodejky jej ukradli peňaženku, v ktorej mala 1150 korún. Mladšia zo zlodejok nie je trestne zodpovedná a skončila v detskom diagnostickom centre. Pätnásťročnú Magdalénu vyšetrovateľ obvinil z trestného činu krádeže a umiestnil ju do cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA GALVANIHO ULICI zastavovala policajná hliadka vozidlo Škoda 125. Vodič na výzvu nereagoval, dokonca zrýchlil. S vozidlom spôsobil dopravnú nehodu. Z auta vyskočil a utekal, ale na Banšelovej ulici ho zadržali. Ukázalo sa, že 27-ročný Filip sa vozí na vozidle, ktoré bolo odcudzené na Komárnickej ulici. Filipa predviedli na útvar a vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Vozidlo ešte v ten deň vrátili majiteľovi.

Páčil sa vám článok?