Z podsvetia 19/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA DROTÁRSKEJ ULICI pri potravinách Jednota došlo k bitke, pri ktorej skončili dvaja muži s bodnými ranami. Privolaní policajti útočníka zadržali na úteku. Bol ním 53-ročný Ondrej L. Zranených mužov, 43-ročného Jána a jeho o dva roky staršieho brata Petra D., previezli do Fakultnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici, kde sa podrobili operácií. Ich stav je stabilizovaný. Prípad polícia vyšetruje ako trestný čin ublíženia na zdraví.

NA KOLLÁROVOM NÁMESTÍ prepadol neznámy muž a neznáma žena 31-ročného Miloša zo Spišskej Novej Vsi. Pristúpili k nemu a pýtali si 20 korún, na čo Miloš nereagoval. Prvá zaútočila naňho žena, potom muž, ktorý mu vytrhol peniaze. Ako zbrane použili svoje zuby, obaja to totiž uhryzli do ruky. Pre istotu vzali poškodenému aj dioptrické okuliare, aby ich nemohol prenasledovať s lupom na úteku. Prišiel o 550 slovenských a 770 českých korún.

NA MAMATEYOVEJ ULICI kontrolovali policajti vozidlo Škodu 120. Za jej volantom sedel 28-ročný Martin V. V aute bol namontovaný motor, ktorý pred 11 rokmi odcudzili v Českej republike. Vozidlo zaistili a Martin vypovedal na polícii. Ako sa kradnutý motor dostal do auta, je predmetom preverovania.

NA MAJERNÍKOVEJ ULICI maloletému, 14-ročnému Lukášovi v piatok medzi 16-17 h neznámy páchateľ ukradol mobilný telefón. Keď Lukáš išiel po Majerníkovej ulici, niekto mu podkopol nohy. Pri páde mu lupič vytrhol telefón z ruky. Zranenia neutrpel a jeho rodičom vznikla škoda 9000 korún.

NA EINSTEINOVEJ ULICI v podzemnej garáži obchodného centra prekvapil zlodeja 29-ročný Vladimír K. Práve keď sa vracal k svojmu autu Škoda Fabia, bol páchateľ v akcii. Na mieste ho zadržal a okamžite privolal policajnú hliadku. Tá zlodeja prevzala. 30-ročného Ivana S. usvedčili aj veci z motorového vozidla - autorádio, baterka a mobilný telefón. Krádežou spôsobil škodu 10-tisíc korún a poškodením zámku 5000 korún. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu krádeže vlámaním a umiestnil do policajnej cely s návrhom na vzatie do väzby.

V SADE JANKA KRÁĽA si 18-ročný Martin a jeho spoločníčka, 17-ročná Karolína od troch maloletých dievčat pýtali cigarety. Vzápätí si to rozmysleli a brali, čo sa dalo. 13-ročnej Kataríne a Márii vzali mobilný telefón a o rok staršej Veronike zväzok kľúčov. Okoloidúci pán zavolal políciu. Privolaný bol aj policajný kynológ so služobným psom. Páchateľov našiel podľa pachovej stopy. Obvinenie z trestného činu lúpeže Martina a Karolínu neminulo.

Páčil sa vám článok?