Z podsvetia 16/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA RAČIANSKEJ ULICI vznikol v noci v objekte študentského domova na Račianskej ulici požiar. Neznámy páchateľ vnikol do baru a z plechovej skrine odcudzil hotovosť 20-tisíc korún a z pokladne 10-tisíc korún. Jeho pozornosti neunikol ani počítač a presne nezistené množstvo alkoholu. Následne úmyselne založil požiar. Krádežou a požiarom vznikla majiteľovi škoda vo výške 150-tisíc korún. K zraneniu osôb nedošlo. Polícia preveruje prípad ako poškodzovanie cudzej veci v súbehu s trestným činom krádeže.

NA KOLIBE, na Kramároch a v okolí obchodného domu Slimák od apríla do polovice augusta páchal sériu krádeží vlámaním prevažne do rodinných domov 25-ročný Michal B. z Bratislavy. Spravidla lúpil v noci, alebo nad ránom, keď majitelia domov spali. Do domu sa dostal cez pootvorené okno alebo neuzamknuté dvere. Majiteľom spôsobil škodu asi 750-tisíc korún. Vyšetrovaním mu bolo preukázaných jedenásť skutkov v okrese Bratislava III. V súčasnosti je Michal B. vo vyšetrovacej väzbe. Za takýto spôsob zárobku mu súd môže vymerať trest odňatia slobody od troch do osem rokov.

NAD VETERNICOVOU ULICOU našiel okoloidúci, 31-ročný Jaroslav mŕtvolu v lesnom poraste. Privolaný súdny lekár skonštatoval, že smrť nastala približne pred mesiacom. Príčinu smrti odhalí až súdnoznalecká pitva. Totožnosť nebohého muža zatiaľ nie je známa.

NA KARLOVESKEJ ULICI vznikol požiar chatky. Po uhasení požiaru policajti a experti z Kriminalisticlo-expertízneho ústavu vykonali ohliadku miesta spáleniska. V zhorenisku našli mŕtvola zatiaľ neznámej totožnosti a fľašu s horľavou látkou. Bola nariadená súdna pitva a na základe výsledkov určia príčina smrti a informácie, ktoré poslúžia ako podklad pre zistenie totožnosti mŕtveho. Lokalitu totiž obývajú bezdomovci. Presné príčiny požiaru sa vyšetrujú.

Páčil sa vám článok?