Z podsvetia 14/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA MÝTNEJ ULICI došlo k lúpežnému prepadnutiu pobočky stávkovej kancelárie. Pracovníčka oznámila polícii, že mladý muž vo veku 20 až 25 rokov v modrých nohaviciach a tričku pristúpil k okienku a pod hrozbou použitia strelnej zbrane od nej žiadal peniaze. Mladík si odniesol lup 1860 korún, s ktorým ušiel smerom na Povraznícku ulicu. Nikto nebol zranený. Prípadom sa zaoberá polícia. Za trestný čin lúpeže hrozí páchateľovi odňatie slobody na päť až dvanásť rokov.

NA TABAKOVEJ ULICI neznámy muž prepadol 84-ročnú pani Máriu, ktorá sa vracala krátko pred obedom do svojho bytu. Neznámy muž ju na medziposchodí udrel do hlavy, pričom spadla. Využil to a odcudzil jej kabelku. Našťastie jej nespôsobil veľkú škodu, pretože mala v kabelke 12 korún a veci osobnej potreby. Zo šoku sa však bude ešte dlho spamätávať.

NA ŽILINSKEJ ULICI vo vchode domu neznámy páchateľ lúpežne prepadol 78-ročnú pani Vieru, ktorá sa vracala domov z nákupu. Zhodil ju na zem a vytrhol jej z ruky kabelku. Zranená našťastie nebola. Utrpela stratu finančnej hotovosti 500 korún a prišla aj o občiansky preukaz a kartičku poistenca.

NA KORENIČOVEJ ULICI vo vchode obytného domu neznámy lúpežník prepadol 81-ročnú pani Alexandru. Práve odchádzala z domu, keď sa objavil pred ňou a bez slova ju sotil. Pani Alexandra spadla na schody. Jej bezbrannosť využil a vytrhol jej kabelku. V nej mala 800 korún. Pri páde utrpela zlomeninu ramena, ktorá sa bude liečiť asi 8 týždňov. Za lúpež, ktorou spôsobil aj ťažkú ujmu na zdraví, páchateľovi hrozí až 12-ročné väzenie.

NA RAČIANSKEJ ULICI prepadol 50-ročný Kurt L. pána Vojtecha v garáži. Najprv žiadal od neho peniaze na vodku. Keď mu ich pán Vojtech odmietol dať, udrel ho päsťou do tváre a zhodil na zem, pričom mu z bundy odcudzil 3800 korún. Vyšetrovateľ vzniesol voči nemu obvinenie pre trestný čin lúpeže, za ktorý mu hrozí odňatie slobody na 2 až 10 rokov.

NA ČILIŽSKEJ ULICI v noci prepadol neznámy páchateľ 32-ročného Miroslava. Udrel ho päsťou do tváre a zrazil na zem. V náprsnej taške, ktorú mu odcudzil, mal Miroslav okrem hotovosti 10-tisíc korún aj občiansky a vodičsky preukaz. Drobné poranenia prepadnutého muža si nevyžiadali lekárske ošetrenia.

V AREÁLI ZLATÝCH PIESKOV v noci prepadol neznámy muž 38-ročného Juraja z Topoľčian. Udrel ho päsťou do hlavy a zrazil na zem, pričom mu odcudzil finančnú hotovosť, mobilný telefón, strieborný prsteň a retiazku. Spôsobil mu okrem zranenia škodu vo výške približne 5450 korún.

Páčil sa vám článok?