Z podsvetia 11/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA TOVÁRENSKEJ ULICI došlo k lúpežnému prepadnutiu. Mladý muž vošiel do predajne s tabakom a pýtal si cigarety a kartu do mobilného telefónu. Po tom, ako bol obslúžený, vytiahol zbraň a žiadal peniaze. Predávajúca v obave o svoj život dala mladému mužovi takmer 6000 korún. Našťastie neutrpela zranenie.

NA FAJNOROVOM NÁBREŽÍ na parkovisku osobného prístavu kontrolovala hliadka polície Romana B., vodiča motorového vozidla Hummer Wagon, sivej metalízy. Vodič odmietol predložiť doklady s odôvodnením, že žiadne pri sebe nemá, naštartoval vozidlo a snažil sa z miesta odísť. Napriek opakovanej výzve polície od svojho konania neupustil a vozidlo nasmeroval na policajta. Ten v obave o svoj život a zdravie musel uskočiť z jazdnej dráhy. Vodič následne z miesta ušiel a zadržala ho až hliadka polície vo štvrtom bratislavskom okrese. Vyšetrovateľ obvinil Romana B. z trestného činu útoku na verejného činiteľa so zbraňou.

NA ŽABOTOVEJ ULICI prišiel do baru „zákazník“ a objednal si pivo. Potom namieril na 22-ročnú barmanku zbraň a žiadal ju o „buksu“. Po výstrele do zeme sa naklonil cez barový pult a odcudzil peňaženku s hotovosťou 4300 korún a mobilný telefón.

NA NÁMESTÍ SLOBODY v noci prepadli neznámi páchatelia 46-ročného Vojtecha. Osobné doklady a 1800 korún mu ukradli po tom, ako po bitke zostal ležať na zemi.

NA AMERICKOM NÁMESTÍ pristúpil k 27-ročnému českému občanovi neznámy muž a ponúkol mu na predaj zlatý prsteň. Jozef v neopatrnosti vytiahol z vrecka zväzok bankoviek. Neznámy muž priskočil k nemu, začal ho škrtiť a bankovky v hodnote 5000 korún mu ukradol.

NA ŠTEFÁNIKOVEJ ULICI si v bare k 34-ročnému občanovi USA prisadli dve dámy, ktoré s ním viedli nezáväznú konverzáciu. Po štyroch pivách si už nič nepamätal a prebral sa až v nedeľu ráno na benzínovom čerpadle. Prišiel na to, že mu chýba mobilný telefón, prsteň a retiazka v hodnote asi 60-tisíc korún. O dna dni slečny z baru stretol a spoznal na Laurinskej ulici. Privolaná hliadka ich zadržala a predviedla na policajné oddelenie, kde 27-ročnú Natáliu a o rok mladšiu Evu vypočuli. Vyšetrovateľ preveruje všetky okolnosti prípadu.

NA ŽITAVSKEJ ULICI prišiel mladý lúpežník k okienku novinového stánku, vytasil zbraň a do okienka hodil igelitovú tašku so slovami: „Toto je ozbrojený prepad, daj do tašky cigarety a peniaze.“ Statočná pani Anna sa nedala zastrašiť a nič mu nedala. Začala na páchateľa kričať. Vystrašilo ho to a z miesta činu ušiel. Polícia po ňom pátra.

Páčil sa vám článok?