Z podsvetia 10/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA TOMÁŠIKOVEJ ULICI došlo k lúpežnému prepadnutiu banky. Neznámy páchateľ pristúpil k prepážke so zbraňou v ruke. Pod hrozbou jej použitia povedal pracovníčke, aby mu dala všetky veľké bankovky. Tá mu vydala hotovosť v rôznej mene vo výške 174 900 korún. Potom odišiel z pobočky smerom na Haburskú ulicu ku garážam. Pri prepade nebol nikto zranený.

NA IVÁNSKEJ CESTE si v nákupnom centre chcela 26-ročná Zuzana z Dubnice nad Váhom kúpiť mobilný telefón. Kvôli uzatvoreniu zmluvy predložila občiansky preukaz. Pracovníčke sa však nepozdával a jej podozrenie potvrdila kontrola dokladu pod UV lampou. Neobsahoval všetky ochranné prvky. Privolaným policajtom Zuzana predložila už pravý doklad totožnosti. Podozrivý doklad zaslali na expertízne skúmanie. Polícia preveruje aj pôvod pozmeňovaného dokladu. Vyšetrovateľ Zuzanu obvinil z podvodu.

NA MALOKARPATSKOM NÁMESTÍ kontrolovali policajti 33-ročného Marcela, ktorý sedel za volantom vozidla Mercedes G. Marek mal pri sebe zbrojný preukaz, v ktorom mal zapísaných päť zbraní. Mal však pri sebe aj 14 nábojov s expanznou strelou. Keďže môže ísť o strelivo, ktorého použitie je zakázané, bolo zaistené a zaslané na expertízne skúmanie.

NA ROMANOVEJ ULICI našli policajti odparkované vozidlo Fiat Brava. Bolo bez kolies, stálo len na tehlách. Popis páchateľov policajtom poskytol svedok udalosti. Na Tupolevovej ulici zadržali vozidlo značky Škoda Fabia, v ktorom sedeli dvaja muži. 33-ročného Júliusa a 26-ročného Vladimíra predviedli na policajné oddelenie. V ich vozidle našli štyri kolesá.

NA PANÓNSKEJ ULICI policajti pri výkone služby kontrolovali vozidlo Škoda 105, ktorého osádku tvorili 30-ročný Pavel, 39-ročný Ľudovít a 19-ročná Lucia. Pozornosti policajtov neušli štyri injekčné striekačky s obsahom neznámej látky, ktoré sa nachádzali vo vozidle. Policajti ich zaistili a zaslali na expertízu.

NA DEVÍNSKEJ CESTE sa vlámal do reštaurácie 39-ročný Miroslav K. Strážna služba z iného objektu privolala majiteľa a políciu. Zlodeja chytili na úteku aj s lupom. Majiteľovi by odcudzením hotovosti v rôznej mene, gastrolístkov, a elektroniky spôsobil škodu vyše 62-tisíc korún. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu krádeže.

NA DVOJKRÍŽNEJ ULICI sa na konečnej zastávky MHD skupina mladíkov pokúšala vlámať do novinového stánku. Privolaní policajti 17-ročného Samuela, 19-ročného Mária o 4 roky mladšieho Milana prichytili pri čine. Zadržali ich a predviedli na policajné oddelenie.

Páčil sa vám článok?