Z podsvetia 03/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SLOBODY v reštaurácii zadržali policajti 36-ročného Karola priamo pri preberaní peňazí od 24-ročného Denisa. Karol sa pokúšal od Denisa vymôcť dlh, a keďže sa mu to niekoľko mesiacov nedarilo, použil aj vyhrážky. Nevyrovnané účty boli za dopravnú nehodu, ktorú Denis spôsobil v novembri. Karol musel do opravy havarovaného auta investovať 55-tisíc korún. Denis sa po niekoľkých stretnutiach s Karolom obrátil na políciu. Vyšetrovateľ Karola obvinil z trestného činu vydierania. Hrozí mu za to až trojročné väzenie.

NA TOPLIANSKEJ ULICI došlo k lúpežnému prepadnutiu taxikára. 21-ročný Rastislav priviezol zákazníka na ku garážam medzi Toryskou a Toplianskou ulicou, a keď prišiel čas platenia, zákazník ho prekvapil vytasenou zbraňou. Neznámy muž zmizol s jeho tržbou, 2500 korún a mobilným telefónom. Zranenia taxikár neutrpel, ale vznikla mu škoda 4000 korún. Policajti zistili, že podozrivým je 29-ročný Milan. Zadržali ho, vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu lúpeže a umiestnil ho do policajnej cely s návrhom na vzatie do väzby. Za lúpež so zbraňou môže dostať až 12 rokov.

NA ULICI LÍŠČIE NIVY prepadol neznámy muž 22-ročnú mladú ženu. Hodil ju na zem a priložil jej nôž ku krku. Po tom, ako jej vzal dvesto korún a mobilný telefón, zavŕšil svoj skutok tým, že ju znásilnil. Policajti našli podozrivého a 21-ročný Michal z Bratislavy teraz čelí obvineniu z trestných činov lúpeže so zbraňou, znásilnenia a sexuálneho násilia. Na rozsudok súdu počká vo vyšetrovacej väzbe. Skutočnosť, že spáchal tri závažné trestné činy súčasne, je priťažujúcou okolnosťou a môže počítať až s 12-ročným väzením.

NA GAGARINOVEJ ULICI vyčíňal agresívny 38-ročný Ír. Cudzinec najprv bezdôvodne napadol 55-ročného taxikára, ktorý ho viezol, pričom pri útoku poškodil aj vozidlo. Agresívny bol aj proti hliadke mestských policajtov, ktorých taxikár požiadal o pomoc. Cudzinec skrotol v okamihu, keď sa na jeho rukách objavili putá, v ktorých putoval na policajné oddelenie.

NA HRANIČNOM PRIECHODE Rusovce - Rajka boli zadržaní traja maďarskí občania pri prekračovaní štátnej hranice do Maďarska. V ich vozidle Fiat Ducato našli hraničiari takmer sto akumulátorov. Cudzinci ich kúpili v zberných surovinách a predať ich chceli v Maďarsku. Ich nadobudnutie však nevedeli preukázať. Vyšetrovateľ ich obvinil z trestného činu nedovoleného dovozu, vývozu a prepravy odpadov a hrozí im trest odňatia slobody až do 2 rokov. Stíhaní sú na slobode.

Páčil sa vám článok?