Z podsvetia 23/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA UZBECKEJ ULICI prepadli dvaja páchatelia predavačku v obchode. Jeden z nich vytasil na predavačku strelnú zbraň. Nestihli si však odniesť žiadny lup, pretože vzápätí jedného z nich zadržal pracovník bezpečnostnej služby. Druhý ušiel, no neskôr sa sám prihlásil na polícii.

NA VAJANSKÉHO NÁBREŽÍ v Slovenskom národnom múzeu ukradol neznámy páchateľ zo sklenenej vitríny v mineralogickej expozícii dva kamene - brúsený diamant spracovaný do tvaru briliantu a jeho imitáciu. Po zistení krádeže polícia vykonala neodkladné a neopakovateľné úkony, ktorým sa muselo podrobiť niekoľko desiatok návštevníkov múzea. Po necelých troch týždňoch polícia zistila, že páchateľom bol 24-ročný, už trikrát súdne trestaný Radim z piateho bratislavského okresu. Využil nedostatky v zabezpečení vitríny a kamene ukradol. Úlovok ponúkal vo viacerých záložniach, kde mu ho nechceli prevziať. Nemal totiž pri sebe žiadny doklad o jeho nadobudnutí. Oslovil aj niekoľko zlatníctiev, aby si ho dal ohodnotiť. Práve v záložniach a zlatníctvach prišli policajti páchateľovi pri pátraní na stopu. K spáchaniu skutku sa priznal. Vyšetrovateľ ho už obvinil z trestného činu krádeže.

NA NEVÄDZOVEJ ULICI v nákupnom stredisku Jadran došlo k explózii v reštaurácii. Pri výbuchu dve osoby utrpeli ťažké zranenie a jedna sa zranila ľahko. Jedným zo zranených je Ivo R., majiteľ reštaurácie a spoločník zavraždeného podnikateľa Jozefa Surovčíka, označovaného za bossa podsvetia. Tlaková vlna rozbila niekoľko okien dokonca aj na oproti stojacej budove obchodnej akadémie. Bolo tiež poškodených asi desať áut. Experti vylúčili, že išlo o výbuch plynu, a skúmajú, o akú výbušninu šlo.

NA MLYNAROVIČOVEJ ULICI sa 29-ročnému Máriovi „zapáčili“ štyri kolesá - elektróny na Škode Fabia do tej miery, že sa ich rozhodol odmontovať. Nepodarilo sa mu to, na mieste činu ho zadržala policajná hliadka pri odmontovávaní druhého kolesa. Svoje konanie musel vysvetľovať na policajnom útvare. Ak by kolesá odcudzil, majiteľovi by spôsobil škodu asi za 16-tisíc korún. Za krádež je stíhaný na slobode.

NA BORSKEJ ULICI neznámy páchateľ prepadol stávkovú kanceláriu. S nožom v ruke prinútil pracovníčku, aby mu vydala finančnú hotovosť. Odniesol si 12 500 korún. Pri incidente nebol nikto zranený. Polícia po páchateľovi lúpežného prepadnutia pátra. Za lúpež so zbraňou mu hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.

Páčil sa vám článok?