Z podsvetia 22/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA JURIGOVOM NÁMESTÍ došlo k lúpežnému prepadnutiu stávkovej kancelárie. Dvaja neznámi páchatelia boli maskovaní v kuklách. Jeden z nich, ktorý bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou, pristúpil k okienku a od pracovníčky žiadal peniaze. Tá mu vydala hotovosť vo výške takmer 41-tisíc korún. Z miesta činu ušli na neznáme miesto. Pri obhliadke policajti nasadili služobného psa, ktorý na únikovej trase asi 20 metrov od objektu našiel odhodené kukly. Po páchateľoch polícia pátra.

NA OSTREDKOVEJ ULICI pred obchodným domom horelo osobné motorové vozidlo Seat Ibiza. Požiar bol podľa vyjadrenia požiarneho technika založený úmyselne. Neznámy páchateľ auto polial doposiaľ nezistenou látkou a podpálil ho. Škoda sa na požiarom zničenom interiéri vozidla odhaduje na 200-tisíc korún.

NA IVÁNSKEJ CESTE na parkovisku pri obchodnom centre policajná hliadka poobede zadržala 28-ročného Martina. Krádež vlámaním do vozidla Škoda Octávia mu nevyšla. Za svoje konanie čelí obvineniu z trestného činu pokusu krádeže, stíhaný je na slobode.

NA BUDATÍNSKEJ ULICI pri výťahoch v bytovke našiel 69-ročný pán Tibor plecniak zelenej farby, v ktorom bola pištoľ značky ČZ vzor 50 kaliber 7,65, tri náboje do guľovnice a ďalekohľad. Zbraň a náboje boli zaslané na expertízne skúmanie. Cieľom skúmania je okrem iného i zistiť, či so zbraňou nebol spáchaný trestný čin.

NA ZNIEVSKEJ ULICI policajti zadržali 25-ročného Ota neďaleko od miesta, kde sa pokúšal vlámať do zaparkovaného auta. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu pokusu krádeže, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

NA ČERVEŇÁKOVEJ ULICI sa 51-ročný vodič vozidla Fiat Seicento snažil uniknúť, keď ho policajná hliadka vyzvala, aby vystúpil z vozidla. Narazil pri tom do prednej časti policajného vozidla, ktoré blokovalo cestu. 51-ročného Jozefa a 23-ročnú Lenku predviedli na policajný útvar v Dúbravke. V priestore auta našiel služobný pes na vyhľadávanie drog ukryté igelitové vrecko s hnedým práškom, pravdepodobne heroínom.

NA KOLLÁROVOM NÁMESTÍ prepadli dvaja mladíci 17-ročnú dievčinu, ktorej pod hrozbou použitia násilia zobrali mobilný telefón a potom utiekli smerom na Radlinského ulicu. Policajti na základe popisu zadržali 17-ročného Mariána z okresu Levice a rok mladšieho Pavla z okresu Čadca predviedli na útvar. Mariána vyšetriovateľ obvinil z trestného činu lúpeže.

Páčil sa vám článok?