Z podsvetia 21/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA PEČNIANSKEJ ULICI došlo k streľbe. Doposiaľ nezistený páchateľ vyskočil spoza kontajnera a vystrelil tucet rán na 35-ročného Tibora F. Stalo sa tak v momente, keď Tibor F. zaparkoval pred vchodom obytného domu a vystúpil zo svojho vozidla Toyota Land Cruiser. Troma ranami zasiahnutého muža previezli do nemocnice, kde ho okamžite operovali.

NA MÁNESOVOM NÁMESTÍ dvaja neznámi zamaskovaní páchatelia vylúpili pobočku Poštovej banky. Jeden z nich bol ozbrojený krátkou strelnou zbraňou. Z banky si odniesli asi 170-tisíc korún v hotovosti.

NA BEŇADICKEJ ULICI policajná hliadka spozorovala vozidlo Škoda Favorit, po ktorom krátko predtým vyhlásili pátranie. Vodič pri pohľade na policajtov zrýchlil a snažil sa uniknúť. Pri obchodnom dome Terno narazil do stĺpa verejného osvetlenia. Vyskočil z auta a dal sa na útek, ale policajti ho zadržali. Vodič, 31-ročný Peter, bol sporo odetý. Vo vozidle mal spolujazdkyňu, 22-ročnú Evu. Veľmi sa vraj nepoznali, len jej ponúkol odvoz a cestou sa „zblížili“. Vyšetrovateľ zistil, že auto si Peter „požičal“ od kamaráta, ktorému to zabudol oznámiť. Pri zisťovaní totožnosti sa ukázalo, že na Petra je vydaný zatykač. Preveruje sa podozrenie, že Evu sexuálne obťažoval.

NA ZÁVODNEJ ULICI na parkovisku pred hotelom Stop vybuchlo vozidlo Škoda Fabia. Explózia zapálila ďalších šesť okolo stojacich vozidiel.

NA ULICI KOPANICE pristúpil neznámy páchateľ k 26-ročnej Alexandre práve v čase, keď odomykala vchodové dvere. Ukradol jej tašku, čím jej spôsobil škodu za 10-tisíc korún.

NA KOŠICKEJ ULICI vstúpil do pobočky Tatra banky muž, ktorý so slovami “Nemôžem hovoriť” podal pracovníčker banky lístok. Bolo na ňom napísané, že žiada o pôžičku 600-tisíc korún v hotovosti, a ak mu ju banka neposkytne, použije zbraň. Páchateľ lúpeže odišiel z banky hneď, ako prevzal peniaze.

VAJNORSKEJ ULICI policajti zastavili tri autá Lanciu Prisma a dve Škodovky 105. Vo vozidlách sa nachádzalo deväť kartónov s textilom, 35 športových búnd a takmer 50 párov nohavíc. Pôvod vecí piati podozriví nevedeli preukázať. Vyšetrovanie ukázalo, že v tú noc bol vykradnutý sklad textilnej firmy na Vajnorskej. Podozrenie vyšetrovateľa, že textil v hodnote 73-tisíc korún pochádza z tejto krádeže, potvrdil svedok celej akcie, ktorý policajtov zavolal. V súčasnosti je kriminálna skupinka vo veku 25-35 rokov (Peter, František, Milan, Mário a Martin) obvinená z krádeže.

Páčil sa vám článok?