Z podsvetia 20/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA ŠAFÁRIKOVOM NÁMESTÍ našli policajti u 27-ročného Angela z Bratislavy tri injekčné striekačky s obsahom bieložltého prášku, biely prášok v igelitovom vrecku a kapsuly s bielym práškom. Expertíza potvrdila, že ide o zmesi metamfetamínu a pseudoefedrínu. Z množstva, ktoré mal u seba, si mohol pripraviť asi 15 priemerných jednotlivých dávok drogy. Vyšetrovateľ muža obvinil z trestného činu nedovolenej výroby omamnej látky. Angelo za neoprávnené prechovávanie drog skončil vo vyšetrovacej väzbe.

NA ĽUBOVNIANSKEJ ULICI spozoroval oznámil majiteľ vozidla Citroën Xsara, že práve mu niekto kradne vozidlo zaparkované pred domom. Keď prišla policajná hliadka, ktorú privolal, vozidlo už na mieste nebolo. Vozidlo našli bez vodiča na začiatku Prístavného mosta. O zásahu zlodeja svedčil poškodený zámok na dverách vodiča, spínacia skrinka a zámok riadiacej páky. Po ďalšom pátraní na Krásnohorskej ulici policajti zadržali podozrivého 28-ročného Karola. vyšetrovateľ začal konať vo veci podozrenia z trestného činu krádeže a poškodzovania cudzej veci.

NA ČAPAJEVOVEJ ULICI postrelil 52-ročný Imrich dve ženy. Jednu zasiahol do nohy, druhú do chrbta. Potom ušiel na aute značky Mitsubishi. Policajti ho zastavili až po varovnom výstrele na Bratskej ulici. Umiestnili ho do policajnej cely a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie.

NA VELEHRADSKEJ ULICI upútal pozornosť policajtov mladý muž, ktorý o štvrtej hodine ráno išiel s fúrikom naloženým rôznymi vecami. Ako sa neskôr ukázalo, televízor, video, porcelánové misy, vázy a ďalšie veci pochádzali z vlámania do rodinného domu na Súľovskej ulici. 24-ročného Maroša už obvinili z trestného činu krádeže, stíhajú ho na slobode.

NA DUDVÁŽSKEJ ULICI v strednej škole museli prerušiť vyučovanie po tom, čo neznámy páchateľ zatelefonoval do školy „máte v škole bombu, vybuchne“. Psovod so služobným psom priestor školy prehľadali, žiadny nástražný výbušný systém nenašli. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. Keďže páchateľ oznámil poplašnú správu organizácii, môže byť potrestaný odňatím slobody na jeden až päť rokov.

NA VAJNORSKEJ ULICI lúpežne prepadol stávkovú kanceláriu muž vo veku asi 25 rokov. Pristúpil k okienku, kde si najprv prezeral kurzový lístok. Pod hrozbou použitia strelnej zbrane potom prinútil pracovníčku, aby mu dala peniaze, ktoré má v ruke. Zobral si 1000 korún a utiekol smerom na Bajkalskú ulicu. Nikto nebol zranený.

Páčil sa vám článok?