Z podsvetia 19/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA ŽABOTOVEJ ULICI policajti kontrolovali 20-ročného Lukáša. Po krátkom rozhovore im dobrovoľne vydal igelitové vrecko s obsahom sušenej rastliny. Priznal, že ide o marihuanu, ale i napriek tento nález preverí Kriminalisticko-expertízny ústav. Na základe výsledkov môže očakávať obvinenie z nepovolenej držby omamných a psychotropných látok.

NA ŽABOTOVEJ ULICI v tuneli neznámy muž sotil do 25-ročnej cudzinky (USA), znehybnil ju a z kabelky jej odcudzil fotoaparát v hodnote takmer 10-tisíc korún. Mala šťastie, lebo celý incident videli dvaja okoloidúci svedkovia. 20-ročný Peter a 32-ročný Jozef začali útočníka prenasledovať. Podarilo sa im ho zadržať a spacifikovať až do príchodu policajtov. Fotoaparát, ktorý mal u seba, vrátili poškodenej. Teraz je už 32-ročný Alexander obvinený z lúpeže.

NA RAČIANSKEJ ULICI prepadol pobočku Tatra banky zamaskovaný ozbrojený mladý muž. Pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčok banky peniaze. Tie mu vydali asi 193-tisíc slovenských korún, 8700 českých korún, 951 USD a 385 eur (spolu asi 461000 korún). Po prepade utiekol smerom na Račianske mýto. Počas prepadu boli v banke dvaja klienti. Nikto nebol zranený. Kamerový systém banky páchateľa zachytil.

NA ŽELEZNIČNEJ STANICI Bratislava - Filiálka našli pri betónovom múre mŕtvolu neznámeho muža. Podľa predbežných výsledkov pitvy muž zomrel na následky zranení v oblasti hlavy spôsobených ťažkým dreveným hranolom. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

NA BOTANICKEJ ULICI v klubovni lodenice došlo k pokusu o vraždu. Zábavu mladých športovcov, ktorí boli podgurážení alkoholom, chcela neprimeraným spôsobom stlmiť privolaná skupinka štyroch mužov. Jeden z nich napadol 29-ročného Martina, udieral ho päsťami a útok dokončil nožom. I keď zbraň zasiahla hrudník, Martin o život neprišiel. Zo zranení sa bude liečiť asi 6 až 8 týždňov. Konanie páchateľa vyšetrovateľ kvalifikoval ako trestný čin vraždy v štádiu pokusu. K činu sa priznal 28-ročný Roland, jeho traja spoločníci vo veku 22 -30 rokov čelia obvineniu z trestného činu výtržníctva. I keď Roland Martina nezabil, hrozí mu trest odňatia slobody 10 až 12 rokov. Jeho kamaráti môžu počítať až s dvojročným väzením.

NA JUNGMANNOVEJ ULICI horelo vozidlo Mercedes Benz. Pri predbežnej ohliadke bolo potvrdené cudzie zavinenie. Vzniknutá škoda sa vyšplhala na 400-tisíc korún.

Páčil sa vám článok?