Z podsvetia 18/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA IVANSKEJ CESTE v obchodno-zábavnom centre Avion prepadol pobočku Slovenskej sporiteľne iba 18-ročný Petržalčan Andrej K. Lupič zamaskovaný slnečnými okuliarmi vošiel do banky, v ktorej neboli klienti a so zbraňou v ruke pracovníčku prinútil, aby mu vydala hotovosť. Odniesol si vyše 300-tisíc korún. Polícia ho chytila o niekoľko hodín aj s peniazmi. Vyšetrovateľ začal jeho trestné stíhanie.

NA BAJKALSKEJ ULICI v obchodnom dome bezpečnostná služba zadržala mladú ženu, ktorá sa pokúsila z predajne odcudziť rôzne náradie. Po príchode policajnej hliadky sa 19-ročná Iveta z Dunajskej Stredy správala arogantne, odmietla uposlúchnuť výzvy a pri predvádzaní fyzicky zaútočila na policajta. Za svoje konanie čelí Iveta obvineniu z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Stíhaná je na slobode. Za takýto skutok môže byť potrestaná tromi rokmi odňatia slobody alebo peňažným trestom.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI na detskom ihrisku policajná hliadka kontrolovala dvoch mužov, 37-ročného Štefana a 35-ročného Vladimíra. U Vladimíra našli skladačku s hnedým práškom, pričom tvrdil, že ju zadovážil Štefan. Viac mohli vysvetľovať na policajnom oddelení, kam ich oboch predviedli.

NA AMERICKOM NÁMESTÍ traja neznámi páchatelia prepadli 40-ročného Petra. Chceli od neho peniaze, bránil sa ako vedel, ale keďže boli v prevahe, podarilo sa im ukradnúť mu občiansky preukaz, kartu poistenca a 150 korún. Jeho zranenia si vyžiadali trojdňovú hospitalizáciu. Až po troch dňoch strávených v nemocnici prišiel oznámiť lúpežné prepadnutie polícii.

NA TOBRUCKEJ ULICI policajná hliadka vyslaná na základe volania na linku 158 zadržala pri pokuse o krádež motorového vozidla Škoda 120 tri osoby. Na policajný útvar policajti predviedli študentov obchodnej akadémie - 19-ročnú Lenku, 17-ročného Jána a 17-ročného Tomáša.

NA LENARDOVEJ ULICI 27-ročný Otakar v bistre mieril pištoľou na hlavu muža, ktorý sedel vo vedľajšom boxe. Zatiaľ nie je známe, čím ho tak rozhneval. Pištoľ bola plynová, teda taká, na ktorú nie je potrebný zbrojný pas. Keď prišli policajti, vyzvali ho, aby dal pištoľ na zem. Urobil tak a skončil na policajnej stanici. Našli u neho aj náboje kalibru 9 milimetrov. V dychu mu pri skúške namerali takmer 2,7 promile alkoholu. Teraz už čelí obvineniu z trestného činu násilia proti skupine obyvateľov a jednotlivcovi.

Páčil sa vám článok?