Z podsvetia 15/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA ULICI PALISÁDY neznámy muž prepadol obchod s tabakom a suvenírmi. Vošiel do predajne a opýtal sa predavača, či je tam vedúci. Vypýtal si naňho číslo, ktoré si zapisoval do mobilného telefónu. Na otázku predavača, prečo sa to pýta, vytiahol strelnú zbraň a upozornil, že otázky tu kladie jedine on. Pod hrozbou použitia zbrane zavrel predavača do skladu a zobral mu mobil. Keď bol za pultom, vyrušila ho zákazníčka, s ktorou sa aj rozprával. Po jej odchode odcudzil z pokladne asi 4000 korún, spod pultu cigarety, telefónne nabíjacie karty a lístky na MHD v cene asi 4000 korún.

NA ŠTÚROVEJ ULICI priamo pri výbere z bankomatu policajti zadržali 33-ročného občana Maďarskej republiky. Bolo to po šiestich dňoch, počas ktorých si „privyrábal“ výbermi za pomoci falošných platobných kariet. Predbežne sa odhaduje, že mu tento spôsob podnikania priniesol zisk vo výške 600-tisíc korún. U zadržaného našli 44 falošných platobných kariet a asi 260-tisíc v hotovosti. Tento muž mal komplicov, ktorých polícia doposiaľ nepozná. V súčasnosti je obvinený z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a teroristickej skupiny, neoprávnené obohatenia a neoprávneného vyrobenia a obstarania platobnej karty. Umiestnili ho do väzby.

NA TOVÁRENSKEJ ULICI v expozitúre banky už dlhší čas mizli peniaze. V spolupráci s policajtmi sa páchateľa podarilo prichytiť priamo pri čine. Jeden zo zamestnancov, ktorý mal dohliadať na bezpečnosť expozitúry, 22-ročný Miloš G., z príručnej pokladničky odcudzil hotovosť 3000 korún. Peniaze kradol aj pred prichytením. V súčasnosti už čelí obvineniu z trestného činu krádeže.

NA KARLOVESKEJ ULICI prepadli expozitúru Poštovej banky. Neznámy muž so zbraňou v ruke pristúpil k pokladni a od pracovníka žiadal peniaze. Páchateľ si z banky si odniesol 230-tisíc korún. Pri prepade boli v banke traja zamestnanci a jeden klient, k zraneniu osôb nedošlo. Páchateľ mal tmavé nohavice a tmavomodrú tenšiu bundu s kapucňou. Tvár mu zahaľovala kukla a slnečné okuliare. Cez plece mal prehodenú čiernu športovú tašku, v ktorej si odniesol lup. Polícia po ňom pátra.

NA BODROCKEJ ULICI došlo pred treťou hodinou ráno k výbuchu motorového vozidla BMW X5. Na vozidle, pod ktorým bolo ohnisko výbuchu, bol poškodený blatník, elektrónové koleso a spätné zrkadlo. Majiteľ, 37-ročný Peter, odhaduje škodu na 100-tisíc korún. Úlomky poškodili ďalších päť vozidiel. Škoda sa odhaduje na 250-tisíc korún. Podľa ohliadky výbuch mohol zapríčiniť výbušný predmet. Polícia začala konať vo veci podozrenia z trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Páčil sa vám článok?