Z podsvetia 14/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA BZOVÍCKEJ ULICI doposiaľ neznámy muž lúpežne prepadol pobočku banky. Muž v slnečných okuliaroch so zbraňou v ruke vyzval pracovníčku, aby mu dala peniaze. Z banky si odniesol v igelitovej taške približne 350-tisíc korún v hotovosti. Počas incidentu neboli v banke klienti. K zraneniu osôb nedošlo. Zo záznamu bezpečnostnej kamery banky sa podarilo zachytiť podobu muža podozrivého z lúpežného prepadnutia.

NA FARSKEJ ULICI zasahovala polícia po oznámení na linku 158, že tu neznáme osoby cez rozbitý výklad vynášajú elektroniku z predajne. Po príchode policajnej hliadky z miesta činu unikali v osobnom motorovom vozidle tri podozrivé osoby. Počas prenasledovania vozidla políciou v smere na Senec z vozidla podozrivé osoby vyhadzovali počas jazdy odcudzenú elektroniku. Pred Sencom traja muži vyskákali z auta a snažili sa utiecť do blízkeho okolia. Na výzvy polície nereagovali, preto policajti použili niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. Všetkých troch mužov následne zadržali, jedného z nich za pomoci služobného psa. Troch Bratislavčanov vo veku 28, 29 a 43 rokov predviedli na policajné oddelenie. Prípadom sa už zaoberá vyšetrovateľ.

NA ÚDERNÍCKEJ ULICI odcudzil z osobného motorového vozidla Mazda 6 s českou poznávacou značkou neznámy páchateľ dva mobilné telefóny a zbraň v legálnej držbe. Poškodený český štátny príslušník oznámil, že veci asi za 16-tisíc korún mu odcudzili z vozidla v priebehu jednej hodiny.

NA GRÖSSLINGOVEJ ULICI policajná hliadka kontrolovala 28-ročného Patrika, u ktorého našla papierovú skladačku s neznámou látkou. Expertíza potvrdila, že išlo o metamfetamín. Mladý muž čelí obvineniu z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamnej látky a umiestnili ho do policajnej cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA TELOCVIČNEJ ULICI prepadli dvaja neznámi páchatelia recepčnú hotela Rapid. Daniele M. pod hrozbou použitia strelnej zbrane ukradli pokladničku, v ktorej bolo 14 200 korún a 20 eur. Prepadnutej recepčnej lúpežníci nastriekali do očí neznámu tekutinu a z miesta činu ušli. Recepčná nebola pri prepadnutí zranená, spoločnosti Hotel Rapid vznikla škoda 15-tisíc korún.

NA BIELORUSKEJ ULICI prichytili 48-ročného Vladimíra, keď hadičkou vyťahoval naftu z nádrže Avie do vlastnej bandasky. Muža predviedli na policajné oddelenie, kde vysvetľoval svoje konanie. Skutok policajti posúdili ako priestupok proti majetku.

Páčil sa vám článok?