Z podsvetia 13/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA TRENČIANSKEJ ULICI vylúpil zlatníctvo zatiaľ neznámy lupič. Vošiel do predajne, vystrelil na štyridsaťosemročného predavača a v priebehu niekoľkých sekúnd ušiel aj so šperkami v hodnote štyridsaťtisíc korún. Predavača trafil do tváre a spôsobil mu veľmi vážne zranenie. V čase lúpeže v predajni zlatníctva nikto nebol, v zadnej miestnosti však bola druhá predavačka, ktorá privolala políciu hneď potom, ako počula výstrel.

NA PODUNAJSKEJ ULICI na sídlisku Medzijarky dvaja neznámi páchatelia, ktorých popis polícia získala vzápätí, zastrelili Jozefa S., označovaného za bossa bratislavského podsvetia. Jozef S. vychádzal zo stávkovej kancelárie, keď mu neznámi páchatelia vystrieľali zozadu do hlavy celý zásobník pištole, pravdepodobne kalibru deväť milimetrov. Polícia po nich intenzívne pátra.

NA KOLÍSKOVEJ ULICI pristihol František, ktorý sa vracal domov aj s troma priateľmi, v byte neznámeho zlodeja. Vyrušený muž, ktorý sa dostal do bytu na druhom poschodí cez balkón, sa začal správať agresívne. Františka ohrozoval nožom, rozbíjal nábytok bejzbalovou palicou a z bytu ušiel. František aj s priateľmi sa rozbehli za ním a nevítaného návštevníka na Meličkovej ulici zadržali. 19-ročný Marián po vznesení obvinenia z trestného činu krádeže putoval do policajnej cely.

NA MOLECOVEJ ULICI vystrájali dvaja mladíci. Poškodili novinový stánok, reklamnú tabuľu a chladničku na nápoje. Demonštráciou agresivity pokračovali na Jurigovom námestí, kde rozbili čelné sklo tam zaparkovaného auta. To už občania privolali políciu. Hliadky v okolí našli aj iné vozidlá s poškodeným čelným sklom. Policajti 18-ročného Lukáša a o rok mladšieho Františka zadržali a predviedli.

NA BULÍKOVEJ ULICI horelo osobné motorové vozidlo Audi A4. Pri požiari, ktorý lokalizovali hasiči, boli poškodené i dve susedné vozidlá. Nie je vylúčené cudzie zavinenie. Celková hmotná škoda sa odhaduje na 720-tisíc korún.

NA GESSAYOVEJ ULICI horeli pivničné kobky. Vyšetrovateľ príčin požiarov sa predbežne vyjadril, že oheň bol založený úmyselne. Prípadom sa zaoberá polícia.

NA VAJNORSKEJ ULICI v podzemných garážach využil zlodej skutočnosť, že 41-ročný František po opustení Škody Fabia nechal na sedadle kufrík s notebookom. Zlodej sa vlámal do vozidla a prenosný počítač za 60-tisíc korún odcudzil.

Páčil sa vám článok?