Z podsvetia 01/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA HURBANOVOM NÁMESTÍ sa do predajne zlatníctva vlámal neznámy páchateľ. Najprv vylomil mreže okna do pracovne a odtiaľ vnikol do predajne, kde odcudzil z pultu a vitrín šperky, ktorých presná hodnota bude vyčíslená až po inventúre. Istá je zatiaľ len skutočnosť, že páchateľ si vzal hotovosť 77 900 korún a šperky. Škoda sa zatiaľ odhaduje na dva milióny. Prípadom sa zaoberá kriminálna polícia a vyšetrovateľ.

NA MICKIEWICZOVEJ ULICI sa 30-ročný Martin, už päťkrát súdne trestaný, 28-ročný Denis, raz súdne trestaný a 27-ročný Cyril, ešte netrestaný, pokúšali vlámať do predajne kávovarov. S bielym Peugeotom Boxer zakryli výhľad z ulice na vchod predajne, vylomili zámku na mreži a pokúšali sa dostať dnu. Rovno pri čine ich však prichytili policajti. Teraz sú obaja starší muži obvinení pre trestný čin krádeže vlámaním.

NA NOBELOVEJ ULICI na parkovisku pánu Andrejovi z neuzamknutého auta ukradol neznámy páchateľ tašku, v ktorej mal 231 500 Sk, mobil, doklady a rôzne písomnosti.

NA KRIŽOVATKE RUŽINOVSKÁ - HERLIANSKA niekoľkí páchatelia napadli 24-ročného Maroša a odcudzili mu ruksak s dvoma digitálnymi fotoaparátmi, mobilným telefónom, osobnými dokladmi a hotovosťou v hodnote 1300 korún. Jedného z útočníkov, 19-ročného Jakuba, sa privolaným policajtom vzápätí podarilo zadržať na Jašíkovej ulici. Časť z ukradnutých vecí policajti našli u jeho spolupáchateľov, ktorí, ako sa ukázalo, boli mladiství.

V RUŽOVEJ DOLINE v sídle jednej súkromnej firmy pracovníci strážnej služby zadržali jedného zo svojich kolegov, 32-ročného Jána. Ten v čase dovolenky ostatných zamestnancov odcudzil z firmy výpočtovú techniku, čo zachytili na videozáznamoch z bezpečnostných kamier. Jeho pomocník, 19-ročný Róbert, ho prišiel navštíviť. Obaja boli zadržaní a predvedení na najbližšie policajné oddelenie. Krádežou spôsobili firme škodu 207 900 korún. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

NA SMOLENICKEJ ULICI na basketbalovom ihrisku pristúpil k 18-ročnému Jánovi neznámy páchateľ, ktorý si pýtal peniaze a mobilný telefón. Ján nemal ani možnosť sa brániť, pretože pri bruchu mal priložený otvárací nôž. Páchateľ ho udrel do tváre a mobil, ktorý u neho našiel, si vzal sám. Celému prípadu pomohlo to, že Ján skutok ihneď oznámil. Polícia rýchlo konala, ešte v ten večer bol 22-ročný páchateľ, zhodou okolností tiež Ján, obvinený z trestného činu lúpeže. Po výpovedi bol umiestnený v policajnej cele sa návrhom na vzatie do väzby. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Páčil sa vám článok?