Z podsvetia 02/2004

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA DOBROVIČOVEJ ULICI vybuchol pod autom Škoda Octavia combi patriacemu predsedovi Slovenskej národnej strany Petrovi Súlovskému nástražný systém. Nikomu z okoloidúcich sa našťastie nič nestalo.

NA ZÁHREBSKEJ ULICI zasahovali policajné hliadky po oznámení, že tu vraj niekto kradne motorové vozidlo Škoda 100. Po príchode na miesto činu zadržali podozrivého 20-ročného Erika. Na vozidle bolo vypáčené vetracie okno a vytrhané štartovacie káble. Pri prehliadke uňho našli revolver značky Olimpic. Predviedli ho na policajné oddelenie.

NA ŠVABINSKÉHO ULICI v jednom z bytov 23-ročný Milan po predchádzajúcej hádke napadol nožom svojho otca, 50-ročného menovca. Zraneného previezli do Nemocnice s poliklinikou na Antolskú. Počas operácie spôsobeným bodnorezným zraneniam podľahol. Vyšetrovateľ útočníka obvinil z vraždy. S návrhom na vzatie do väzby ho umiestnili do cely.

NA OVSIŠTSKOM NÁMESTÍ došlo k streľbe v priestoroch toaliet nočného podniku. Privolaná policajná hliadka si všimla unikajúcich dvoch mužov, 29-ročný Peter a 24-ročný Pavel. Pri kontrole u obidvoch policajti našli dve zbrane, ktoré patrili Pavlovi. Ako sa ukázalo k streľbe, došlo na toaletách, keď sa vraj majiteľ podniku, 50-ročný Karol, pokúsil zastaviť stupňujúcu sa hádku. Jeho zranenia si vyžiadali okamžitý lekársky zákrok. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie proti Pavlovi z trestného činu vraždy v štádiu pokusu. Umiestnil ho do cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA DULOVOM NÁMESTÍ neznámy lupič prepadol pobočku UniBanky a odniesol si odtiaľ takmer štyristotisíc korún. Zlodej vošiel do banky, pristúpil k priečinku so zbraňou v ruke a pracovníčke podal igelitovú tašku. Potom však podišiel k pultu, kde boli uložené peniaze a sám si ich ukladal do tašky. Nabalený zmizol z banky. Zlodej, ktorému tvár čiastočne zakrývala pletená čiapka a šál vytiahnutý po ústa, použil atrapu zbrane a dokonca ju nechal na mieste činu. Po páchateľovi polícia intenzívne pátra.

NA ŠALVIOVEJ ULICI horelo auto Audi A4. Požiar zasiahol a poškodil aj vedľa stojace vozidlo PEUGEOT 406. Vyšetrovateľ príčin požiarov konštatoval, že išlo o úmyselné zapálenie.

NA PLUHOVEJ ULICI stretli policajti dvoch mužov s bicyklami. Keď muži zbadali policajtov, začali utekať. Policajti ich však zadržali. 24-ročný Peter a 18-ročný Milan sa priznali, že bicykle ukradli z garáže na Tetmayerovej ulici.

Páčil sa vám článok?