Z podsvetia 01/2006

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA GRÖSSLINGOVEJ ULICI 31-ročná Miroslava bodla nožom svojho o 17-rokov staršieho manžela. Pána Júliusa bodla nad ľavé koleno, čím mu spôsobila zranenie s dobou liečenia asi 10 dní. Nech už bol motív jej konania akýkoľvek, nevyhla sa obvineniu z trestného činu ublíženia na zdraví. Vyšetrovateľ ju umiestnil v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby.

NA GAJOVEJ ULICI 20-ročný František prepadol 38-ročná Evu. Pristúpil k nej s nožom v ruke a prinútil ju dať mu 200 korún. Policajti okamžite vyrazili na miesto činu. Ten istý páchateľ stihol o necelých desať minút lúpežne prepadnúť na Hollého ulici 41-ročnú Evu, keď nastupovala do auta. Pristúpil k nej a žiadal od nej peniaze a mobilný telefón. Odmietla a páchateľ ušiel smerom na Obchodnú ulicu. Tam ho policajná hliadka zadržala. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu lúpeže a umiestnil ho do cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ 20-ročný Marián B. z okresu Dunajská Streda prepadol 40-ročného Milana G. Využil moment, keď Milan vystupoval z autobusu MHD a ukradol mu peňaženku s hotovosťou 380 korún. Milan neutrpel žiadne zranenia. Ihneď zavolal na políciu a policajné hliadky z miesta činu predviedli Mariána B. a Bratislavčanov, 27-ročného Mareka a 35-ročnú Moniku. Vyšetrovanie viedlo k obvineniu Mariána z trestného činu lúpeže.

NA PRIBIŠOVEJ ULICI 32-ročný Tibor a 24-ročný Andrej niekoľkokrát okradli 67-ročného kňaza. Muži 28. decembra vošli na pozvanie kňaza Augustína do jeho bytu. Zneužili jeho dobrotu a pod hrozbou použitia noža mu vzali 6540 korún. Augustín to nenahlásil, lebo veril v ich polepšenie. Navštívili ho opäť 4. januára a podobným spôsobom mu vzali alkohol, omšové víno a omšové misky. Nepohrdli ani zimnou bundou. Spôsobili mu škodu viac ako 7000 korún. Tretíkrát sa vrátili na Troch kráľov ráno a ukradli mu platobné karty. Nepodarilo sa im vybrať peniaze, keďže nemali PIN-kód. V ten istý deň večer plánovali prísť k Augustínovi a vymeniť karty za hotovosť, vtedy však kňaz kontaktoval políciu. Zásahová skupina oboch mužov prichytila priamo pri čine. Vyšetrovateľ ich obvinil z trestného činu lúpeže, porušovania domovej slobody a neoprávneného používania elektronického platobného prostriedku a umiestnil ich do cely s návrhom na vzatie do väzby.

NA BAZOVSKÉHO ULICI zhorelo vozidlo Škoda Fabia. To, že ho niekto zapálil, potvrdil aj požiarny expert po prvotnej ohliadke spáleniska. Lízingovej spoločnosti požiar spôsobil škodu vo výške 400-tisíc korún.

Páčil sa vám článok?