Z podsvetia 31/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA TRNAVSKEJ ULICI si pracovníčka čerpacej stanice všimla podozrivé správanie muža a ihneď informovala políciu na linke 158. Na mieste policajná hliadka zadržala 21-ročného Mareka. Marek si chystal už dlhší čas veci, ktoré chcel použiť pri lúpeži. Zadovážil si plynovú pištoľ, pripravil si náhradnú bundu, ktorú schoval v blízkosti čerpacej stanice a chcel ju použiť po spáchaní lúpeže, aby zmenil svoj výzor. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu lúpeže, hrozí mu trest odňatia slobody päť až dvanásť rokov. Stíhaný je na slobode.

NA KRIŽOVATKE ULÍC VAJNORSKÁ - TOMÁŠIKOVA zlodeji okradli 49-ročného Košičana, ktorý si opravoval defekt na aute. Z auta mu ukradli tašku, v ktorej mal okrem dokladov aj 162-tisíc korún v hotovosti. Podobných prípadov bratislavská polícia eviduje v poslednom období viacero. Páchatelia tejto trestnej činnosti defekt na vozidle spôsobia sami na mieste, kde je vozidlo zaparkované. Vodič po naštartovaní prejde niekoľko stoviek metrov a následne zastaví, aby si defekt opravil. Zlodej využije príležitosť a z otvoreného auta bez použitia násilia odcudzí zo sedadiel tašku či kabelku. Polícia preto odporúča aj pri oprave defektu vozidlo uzamykať.

NA VLÁRSKEJ ULICI sa 38-ročný Dušan a 28-ročný Dalibor vlámali do vozidla značky Mercedes. Policajná hliadka ich predviedla na oddelenie. Vyšetrovateľ ich obvinil z trestného činu krádeže, stíhaní sú na slobode.

NA HLUČÍNSKEJ ULICI rozbil 37-ročný Milan sklenenú výplň na kancelárii. Predbežnú škodu vyčíslili na 100-tisíc korún. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu poškodzovania cudzej veci.

NA KRIŽOVATKE ULÍC KRÍŽNA - ZÁHRADNÍCKA 21-ročný muž odcudzil dámsku kabelku. Privolaná policajná hliadka prepátrala okolie, okradnutá žena páchateľa opísala. V krátkom čase vo vchode bytovky na Šoltésovej ulici zadržali muža, ktorý zodpovedal popisu a prehrabával sa v dámskej kabelke. Aj za použitia donucovacích prostriedkov mladého muža predviedli na policajné oddelenie. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu krádeže a dal podnet na jeho väzobné stíhanie.

NA DUNAJSKEJ ULICI v predajni obuvi takmer prišla o svoju kabelku 31-ročná žena. Pri nákupe si, našťastie, včas všimla, že jej dve neznáme dievčiny odcudzili voľne položenú kabelku a z predajne ušli. Svojím krikom na ulici na nich upozornila a polícia ich následne zadržala. Išlo o dve mladistvé osoby vo veku 15 a 16 rokov. Vyšetrovateľ ich obvinil z trestného činu krádeže spolupáchateľstvom.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie