Z podsvetia 22/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA ULICI ĽUDOVÍTA FULLU horeli štyri motorové vozidlá. Po lokalizácii ohňa vyšetrovateľ príčin požiarov konštatoval, že oheň bol založený úmyselne. Na vozidlách vznikla škoda asi milión korún. Medzi vozidlami boli aj súkromné autá troch príslušníkov Policajného zboru. Dvaja z nich sú zaradení v rámci Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave a jeden v rámci ministerstva vnútra. Polícia vyšetruje prípad ako poškodzovanie cudzej veci.

NA PEKNEJ CESTE neznámy páchateľ napadol 35-ročného Dušana P. Po útoku Dušan ostal ležať na zemi a už viac nevstal. Zraneniam na mieste podľahol. Polícia vyšetruje prípad ako ublíženie na zdraví s následkom smrti. Motív a všetky okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

NA ŽIŽKOVEJ ULICI kontrolovali policajti 30-ročného Mareka K. a o dva roky mladšieho Tomáša S. Mali pri sebe igelitový sáčok so sušenou rastlinou. Keď Tomáša vyzvali, aby predložil doklad totožnosti, dal sa na útek. Pri zadržaní napadol zakročujúceho práporčíka a jeho kolegu nadpráporčíka, ktorý mu prišiel na pomoc. Ušli sa im aj oplzlé nadávky. Mareka po vypočutí prepustili a Tomáš čelí obvineniu z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Na základe výsledkov expertízy môžu počítať aj s obvinením z nedovolenej držby omamnej a psychotropnej látky.

NA JURIGOVOM NÁMESTÍ uskutočnila Národná protidrogová jednotka akciu s názvom Jerry. Pri akcii zadržali troch dílerov heroínu a pervitínu, ktorí ho predávali v Bratislave. Urobili niekoľko domových prehliadok, pri ktorých našli drogy, bubienkovú zbraň, rôzne náradie na výrobu a miešanie drog a ďalšie dôkazy. Vyšetrovateľ zadržal a obvinil 64-ročného Ivolukiča N. a 33-ročného Vladimíra A., oboch z Bratislavy, a 27-ročnú Šamorínčanku Zuzanu K.

NA KOŠICKEJ ULICI zmizli peniaze z bankomatu. Asi hodinu po tom, čo pracovník bezpečnostnej služby, ktorá vykonáva dohľad a plnenie bankomatov, bankomat naplnil, zaznamenali jeho poruchu. Po preverení sa ukázalo, že bankomat je prázdny. Pravdepodobne v čase medzi naplnením bankomatu a zistením jeho poruchy neznámi páchatelia odcudzili štyri kazety s hotovosťou vyššou ako štyri milióny korún. Krajský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi pre trestný čin krádeže. Bankovej inštitúcií vznikla škoda veľkého rozsahu. Za takéto konanie hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od 5 až do 12 rokov.

Páčil sa vám článok?