Z podsvetia 11/2006

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA DUNAJSKEJ ULICI neznáma žena prepadla pobočku OTP banky. Zamaskovaná v zelenej kukle vošla do banky, so zbraňou v ruke ohrozovala pracovníka strážnej služby a vyhrážala sa, že vystrelí. So sebou si odniesla niekoľko stotisíc korún. Pri prepade nik nebol zranený. Páchateľke za lúpež hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

NA KAMENNOM NÁMESTÍ dvaja muži prepadli predavača stánku s občerstvením. Namiesto zaplatenia vytiahli na 23-ročného predavača zbraň. Pri platení namieril jeden z páchateľov naňho zbraň a žiadal peniaze, stravné lístky, zlatú retiazku a mobil. S lupom asi za 9000 korún z miesta činu utiekli. Polícia po nich pátra.

NA ZÁMOCKEJ ULICI sa obeťou lúpežného prepadnutia stal 45-ročný štátny občan Nemecka. Dve neznáme ženy ho pod hrozbou použitia noža prinútili, aby ich vpustil do domu a potom i do bytu na spomenutej ulici. Z bytu mu odcudzili 5000 korún, digitálnu kameru a playstation. Polícia po lúpežníčkach pátra.

NA ODESKEJ ULICI pri ceste v poli našli zhorený vrak auta. Požiarny vyšetrovateľ nevylúčil úmyselné podpálenie vozidla. Zistilo sa, že ide o vozidlo Škoda Fabia, ktoré si prenajal z požičovne vozidiel 30-ročný muž. Požiar spôsobil na vozidle škodu za 300-tisíc korún.

NA TRNAVSKEJ ULICI policajti zadržali podozrivého muža, ktorý sa pokúsil s platobnou kartou bez označenia vybrať z bankomatu finančnú hotovosť. Počas kontroly policajti uňho našli ďalších 28 platobných kariet bez označenia, na ktorých boli napísané PIN čísla. Policajnej hliadke predložil rumunský pas a núkal im niekoľkotisíc korún, ak ho pustia. Vyšetrovateľ ho obvinil z neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku. Hrozí mu trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. 32-ročný Rumun skončil v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby.

NA ULICI NOVÉ PÁLENISKO horelo vozidlo Škoda Octavia. Požiar založil pravdepodobne úmyselne neznámy páchateľ. Na aute vznikla škoda asi za 800-tisíc korún. Požiar poškodil aj vedľa zaparkované vozidlo Opel Corsa. Okolnosti požiaru vyšetruje polícia.

NA DRIEŇOVEJ ULICI našla policajná hliadka, ktorú sem privolali kvôli výtržnosti, 22-ročného muža, ktorý mal bodné poranenie brucha. Previezli ho do nemocnice. Polícia po páchateľoch pátra.

NA KADNÁROVEJ ULICI napadli 35-ročného Andreja dva bojové psy plemena bandog, ktoré predtým ušli z garáže v Krasňanoch. Dohrýzli ho na nohách i rukách. Andreja previezli na ošetrenie do nemocnice na Kramáre. Polícia vypočula napadnutého Andreja i majiteľa psov, 25-ročného Romana, a začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

NA TOPOĽČIANSKEJ ULICI horelo vozidlo Škoda Octavia. Polícia nevylúčila cudzie zavinenie. Na vozidle vznikla škoda vo výške pol milióna korún.

NA BOJNICKEJ ULICI museli do susedských sporov zasiahnuť aj policajti - 46-ročný Jozef vylákal do svojho bytu suseda, kde mu uštedril úder do hlavy plynovou pištoľou. Keď 32-ročný muž spadol na zem, pohrýzol ho ešte Jozefov pes. Muža s drobnými zraneniami previezli do nemocnice. Jozef teraz čelí obvineniu z ublíženia na zdraví. Policajti zaistili aj jeho zbraň.

Páčil sa vám článok?